17. 03. 2023 - 17:16
NJEGOV OTAC JE REKAO SLAVA RUSIJI, A ON JE ŠUTIO! Nikad...
907
Shares
NJEGOV OTAC JE REKAO SLAVA RUSIJI, A ON JE ŠUTIO! Nikad brutalniji udarac na Novaka!

NJEGOV OTAC JE REKAO SLAVA RUSIJI, A ON JE ŠUTIO! Nikad brutalniji udarac na Novaka!

17. 03. 2023 - 17:16
0
Shares

Zbog toga što nije vakcinisan protiv korona virusa, prvi reket svijeta Novak Đoković neko vrijeme će morati da provede van terena.

Čak i kada ne igra tenis, srpski as često izbija u prvi plan, a njegovi hejteri koriste svaku priliku da ga isprozivaju.

Ukrajinska teniserka Lesija Curenko nije željela da igra protiv Arine Sabalenke iz Belorusije, zvanično se povukavši na turnira zbog "napada panike" uzrokovanog razgovorom sa prvim čovjekom WTA.

Nju je pogodilo što će ruski i bjeloruski teniseri igrati na Olimpijskim igrama, a njen trener je osuo žestoku paljbu po Đokoviću.

- Bila je to glupa situacija, a ovo je moje lično mišljenje... Đokovićev otac je rekao 'Slava Rusiji' u kameru, a zatim tvrdio da je pogrešno shvaćen. To čak nije ni ljudski čin. Ako ste tako rekli, preuzmite odgovornost za svoje riječi. Đoković također nije imao hrabrosti da iskreno kaže da ne podržava ponašanje svog oca", rekao je Nikita Vlasov, pa dodao:

- Ni u jednom trenutku u svojim intervjuima Novak nije direktno osudio ruske akcije u Ukrajini, niti pozvao da se užas u našoj zemlji zaustavi. Da li bi bio dobar trenutak da iskoristi svoj status da stavi tačku na sve ovo, da pozove na mir? Ne, oni podržavaju Rusiju. Bio sam veoma iznenađen što je taj stav iznijet tako otvoreno", naglasio je trener Ukrajinke.

Učitaj još novosti