17. 03. 2023 - 15:57
Bivši svjetski prvak žrtva pljačke: "Prvi put sam vidio pištolj"!
907
Shares
Bivši svjetski prvak žrtva pljačke:

Bivši svjetski prvak žrtva pljačke: "Prvi put sam vidio pištolj"!

17. 03. 2023 - 15:57
0
Shares

U aprilu prošle godine u centru Londona dogodili su se šokantni događaji, a žrtva oružane pljačke bio je bivši WBC prvak Amir Kahn.

Amir Khan bivši je WBC juniorski prvak u velter kategoriji. Sa samo 17 godina, britanski bokser osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Imao je 40 borbi u profesionalnom ringu, od kojih je pobijedio u 34. Posljednju borbu imao je u februaru 2022. kada je izgubio nokautom od Kella Brooka. Nakon toga je završio karijeru.

Britanac se svakodnevno bavi brojnim poslovima. Suvlasnik je indijske organizacije mješovitih borilačkih vještina Super Fight League i bokserske Super Boxing League.

Khan je 18. aprila prošle godine sa suprugom i prijateljem otišao u restoran Sahara Grill u Leytonu u istočnom Londonu. Nakon što su pojeli večeru, uputili su se prema izlazu, gdje su ga čekali brojni fanovi. Zatim su otišli do automobila koji je bio parkiran preko puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amir Khan (@amirkingkhan)

Kada su Britanci htjeli otvoriti vrata automobila, na mjestu se pojavio srebrni Mercedes iz kojeg je istrčao muškarac s kapuljačom. U tren oka je uperio pištolj u boksera. Napadač je od Francka Mullera tražio svoj dragocjeni sat vrijedan oko 72.000 funti. Kada su dobili što su tražili, lopovi su samo nestali.

"Dogodilo se dosta brzo. Mislio sam da se možda neko igra. Zatim vidim pištolj uperen u svoje lice. Prvi put sam vidio pištolj", rekao je, a prenosi The Guardian.

Umiješani muškarci, Ahmed Bana, Nurul Amin i Ismail Mohammed, svi su odbacili optužbe, dok je 21-godišnji Dante Campbell, koji je uperio pištolj u Khana, priznao krivicu za zločin. Snimka nadzorne kamere reproducirana za Sud u Snaresbrooku pokazala je kako Amin i Mohammed promatraju par tokom večere.

Drugog dana istrage u Aminovom domu pronađena je balaclava i rukavice koje je navodno nosio u vrijeme pljačke.

Na kraju su svi počinitelji uhapšeni, a tokom svjedočenja policiji Mohammed je priznao zločin koji je počinio.

U restoranu smo primijetili da se ljudi slikaju s nekim. Nismo znali ko je taj čovjek, no kasnije smo saznali da je profesionalni bokser", kazao je.

Učitaj još novosti