16. 03. 2023 - 23:05
Šta se dešava s Turcima? Jedan je uletio u teren i pretukao...
907
Shares
Šta se dešava s Turcima? Jedan je uletio u teren i pretukao igrača Fiorentine

Novi navijački ispad

Šta se dešava s Turcima? Jedan je uletio u teren i pretukao igrača Fiorentine

16. 03. 2023 - 23:05
0
Shares

Ozbiljnu tjelesnu povredu zadobio je igrač Fiorentine nakon što je navijač Sivasspora utrčao u teren u finišu revanš susreta osmine finala Konfrencijske lige. 

Do incidenta je došlo neposredno nakon što je Fiorentina zabila četvrti gol, a žrtva je bio veznjak Viola, Alessandro Bianco koji na terenu nije proveo ni nekoliko minuta.

Nakon što je Castrovilli zatresao mrežu jedan od navijača je uletio na teren, napao je Biancija, udario ga u lice te mu je slomio nos.

Policija je odmah reagovala po incidentu. Igrači Fiorentine su teren napustili uz policijsku pratnju, dok je navijač priveden na licu mjesta.


"Slomljen mu je nos. Sve se činilo kao odlična zabava, stadion je bio pun, a onda je ovaj detalj upropstio sve", rekao je trener Viola, Vincenzo Viola.

Bianco koji ima tek 20 godina je na društvenim mrežama podijlio fotografiju slomljenog nosa i krvave vilice.

"Žao nam je zbog incidenta na kraju utakmice, tako nešto se nikad nije desilo ovdje", rekao je trener Sivasspora, Riza Calimbay.


Ovo je drugi incident kojeg su turski navijač napravili u četvrtak navečer pošto je ranije na susretu Fenerbahce - Sevilla u glavu pogođen golman gostiju Marko Dmitrović.

UEFA će sigurno žestoko kazniti oba kluba i neće biti isključeno da naredni domaći meč igraju bez domaćih navijača.

Inače, i Sivasspor i Fenerbahce su se oprostili od Evrope. Prvi su poraženi sa 1:4, a drugi su slavili pobjedu sa 1:0 što nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Učitaj još novosti