16. 03. 2023 - 19:29
Englezi ljuti na Southgatea: Gube velikog talenta zbog njegove...
907
Shares
Englezi ljuti na Southgatea: Gube velikog talenta zbog njegove

Fudbaler se oglasio

Englezi ljuti na Southgatea: Gube velikog talenta zbog njegove "gluposti"

16. 03. 2023 - 19:29
0
Shares

Mlada zvijezda Arsenala, Florain Balogun, veoma je nezadovoljan jer nije dobio poziv u reprezentaciju Engleske uprkos sjajnim nastupima ove sezone.

Balogun ove sezone igra kao posuđen fudbaler u Reimsu gdje igra zaista nevjerovatno, te je postigao 16 golova u 26 odigranih utakmica.

Tokom većeg dijela sezone Balogun je bio najbolji strijelac lige, ali naravno teško se takmičiti sa Mbappeom koji igra u dosta jačem timu.

Sa druge strane nevjerovatno zvuči činjenica da je Balogun postigao tri golva više od Neymara, ali i od Lea Messija koji igraju u PSG-u.

Postao je praktično preko noći veoma tražen fudbaler, a još uvijek nije poznata njegova sudbija jer Arsenal razmatra da li da ga ostavi ili da ga proda kad se vrati sa posudbe.

Navodno je najveći interes za njegov potpis pokazala ekipa Milana, koja već pokušava smisliti način kako da ga dovedu narednog ljeta.

Očekivalo se da će nakon sjajnih partija Balogun dobiti poziv u Englesku reprezentaciju, ali to se na veliko iznenađenje svih nije desilo.

Nekoliko sati nakon što je Southgate objavio spisak fudbalera na koje računa za utakmice protiv Italije i Ukraine Balogun se oglasio.

"U životu idi tamo gdje te cijene", napisao je Balogun, te je vrlo mouće da će nakon ovog što mu se desilo Balogun izabrati da nastupa za Nigeriju.

Šansu ispred njega dobili su Harry Kane, te Ivan Toney.

Učitaj još novosti