16. 03. 2023 - 17:11
Željezničar ostaje u igri za trofej: Plavi nakon preokreta...
907
Shares
Željezničar ostaje u igri za trofej: Plavi nakon preokreta savladali Zvijezdu

Revanš utakmica četvrtine finala Kupa BiH

Željezničar ostaje u igri za trofej: Plavi nakon preokreta savladali Zvijezdu

16. 03. 2023 - 17:11
0
Shares

U Gradačcu revanš duel četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrali su Zvijezda i Željezničar. Prvi meč na Grbavici Željezničar je dobio sa 2:1, tako da su domaćini danas tražili također svoju šansu za iznenađenje. Konačan rezultat sjajne fudbalske predstave u Gradačcu glasio je 2:3 za goste sa Grbavice.

 

Počelo je fneomenalno za Zvijezdu. Igrala se druga minuta, Muftić je loše intervenisao, odnosno jednu loptu je htio izbiti, ali uradio je to loše, pogodio je Mujagića koji sa nekih 18 metara sjajno pogađa za 1:0.

Nakon gola Zvijezde krenuli su gosti u napade. Imali su nekoliko prilika preko Hodžićža i Štilića, zatim je pokušao i Drljo, bez promjene rezultata.

U 25. minuti Mujagić postiže još jedan pogodak za Zvijezdu, ali je opravdano poništen zbog ofsajda.

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo još jedan pokušaj Drlje za goste i šansu Huseinbašića za domaće, ostalo je do poluvremena 1:0.

Drugo poluvrijeme počinje kao iz snova za domaćine i šokantno za goste. U 46. minuti Huseinbašić pogađa za 2:0 i Zvijezda je u tim trenucima imala rezultat za polufinale Kupa BiH.

Međutim, vrlo brzo Plavi se potpuno vraćaju u utakmicu sa dva majstorska gola Semira Štilića u samo dvije minute. Mrežu Zvijezde pogađao je u 49. i 51. minuti i to je bilo 2:2. U tim trenucima utakmica se totalno okrenula na stranu Željezničara, zaista gledali smo pravi fudbalski spektakl u Gradačcu.

Nakon mirnijeg perioda igre, gosti su zaprijetili preko Santosa i Amoaha u 65. minuti, izostala je završnica, ostalo je na semaforu 2:2. U 70. minuti Dabić brani pokušaj Štilića iz slobodnog udarca.

U 78. minuti veliki preokret Željezničara. Šehić je lijepim udarcem savladao Dabića za 2:3 i tako Plave lansirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata i Željezničar je sa ukupnih 5:3 izborio plasman u polufinale Kupa BiH i nastavio utrku za trofej: Pored Željezničara u polufinalu Kupa BiH gledat ćemo Velež, Zrinjski i Tuzla City.

Kup BiH, četvrtina finala, revanš:

ZVIJEZDA - ŽELJEZNIČAR 2:3 (Mujagić 2', Huseinbašić 46/ Štilić 49', 51', Šehić 78')

Zvijezda: Dabić, Huseinbašić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Assaf, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Santons, Beganović, Jašarević, Hodžić.

Učitaj još novosti