16. 03. 2023 - 12:09
Marca: Gledali smo novi Real i novog Modrića. Ovako je Hrvat...
907
Shares
Marca: Gledali smo novi Real i novog Modrića. Ovako je Hrvat zaustavio Liverpool

LIGA PRVAKA

Marca: Gledali smo novi Real i novog Modrića. Ovako je Hrvat zaustavio Liverpool

16. 03. 2023 - 12:09
0
Shares

Real je i uzvratu osmine finala Lige prvaka pobijedio Liverpool (1:0) na svom terenu te tako prošao s ukupnih 6:2. Real je revanš iskoristio za potvrdu formalnosti, ali najčitaniji španjolski sportski list ističe da je to bio povijesni meč zato što je na njemu promovirana nova verzija CMK veze, u kojoj ključnu, i to dvostruku ulogu ima Luka Modrić (37).

"Nakon Casemirovog odlaska Ancelotti je konačno pronašao zamjenu koja mu odgovara i prvim slovom imena. Camavinga je u francuskom dvoboju za to mjesto potukao Tchouaménija i postao pivot Realove veze, osigurač pored neupitnih Modrića i Kroosa. Ancelotti voli kombinaciju Camavinge i Kroosa toliko da je promijenio taktiku kako bi ih spojio. Protiv Liverpoola smo vidjeli definitivnu potvrdu onoga što se naslućivalo u posljednje vrijeme.

"Ancelotti je s 4-3-3 prešao na 4-2-3-1. To je promijenilo i Modrićevo mjesto i ulogu"

4-3-3, godinama Realov zaštitni znak, postao je 4-2-3-1. U takvoj postavci promijenila se i Modrićeva uloga. On sada više nije desetka samo po broju na dresu nego i po poziciji na terenu. U novom Realu on je igrač odmah iza isturenog napadača", piše Marca, ali i ističe kako je Modrić i u formalno ofenzivnijoj ulozi ključni igrač u Realovoj defenzivi.

"Desetka kod Modrića ne znači samo kreativnost nego i da donosi ravnotežu u obrambenoj fazi. Jedan od ključeva Realove impresivne ukupne pobjede nad Liverpoolom je solidarnost svih njegovih igrača i linija. Tako se Valverde u obrani uvijek povlačio i postajao četvrti veznjak ili blokirao Robertsona na krilu. Ovisno o tome brani li se Real u 5-3-2 ili u češćih 4-4-2.

"Kako je Modrić kao desetka iza napadača postao ključni igrač Realove defenzive?"
Upravu tu je ključna Modrićeva uloga za defenzivnu ravnotežu Ancelottijeve momčadi. Hrvatska zvijezda tijekom napada Liverpoola imala je zadaću napuštati poziciju iza napadača kako bi suparničkim igračima ograničavala ulaske u opasne zone.

Modrić je tako imao ključnu ulogu u napadu i odbrani jer je u defanzivi pritiskao nositelje igre Liverpoola po sredini terena. To je radio sjajno jer je tako blokirao Liverpool te Realu omogućio veći posjed lopte. To je taj višak energije koji je Ancelotti tražio."

Učitaj još novosti