16. 03. 2023 - 08:52
STRPLJENJA VIŠE NEMA, VELIKA ČISTKA U SVLAČIONICI NAKON NOVOG...
907
Shares
STRPLJENJA VIŠE NEMA, VELIKA ČISTKA U SVLAČIONICI NAKON NOVOG NEUSPJEHA: Sedmorica otpisanih u PSG-u, među njima i dvije planetarne zvijezde!

MESSI I RAMOS BI MOGLI NAPUSTITI PARIZ

STRPLJENJA VIŠE NEMA, VELIKA ČISTKA U SVLAČIONICI NAKON NOVOG NEUSPJEHA: Sedmorica otpisanih u PSG-u, među njima i dvije planetarne zvijezde!

16. 03. 2023 - 08:52
0
Shares

PSG je i ove sezone razočarao svoje navijače jer je jasno da glavni cilj neće biti ispunjen, a to je osvajanje Lige prvaka. Parižani na ljeto spremaju velike promjene u igračkom kadru jer se žele riješiti mnogih igrača za koje smatraju da nisu dovoljno dobri za dres francuskog prvaka.

PSG je u prethodnih desetak godina potrošio ogromnu sumu novca kako bi po prvi put u historiji osvojio Ligu prvaka, ali taj cilj još uvijek nije ispunjen.

Iako Parižani u svojoj ekipi imaju neke od najboljih igrača na svijetu jasno je da to nije dovoljno da se osvoji Liga prvaka, te da je potrebno da se mnoge stvari poslože kako bi se taj uspjeh na kraju ostvario.

PSG je i ove sezone ispao već u osmini finala ovog takmičenja što je žestoko razočaralo navijače, ali i čelnike kluba koji su itekako nezadovoljni.

Već sada se špekuliše da će trener Christophe Galtier nakon samo jedne sezone dobiti otkaz jer nije uspio da ispuni očekivanja.

No, Galtier neće biti jedini koji će na ljeto najvjerovatnije napustiti PSG. Sprema se pravat čistka i kada je igrački kadar u pitanju.

Francuski mediji pišu da se čak petorica prvotimaca PSG-a nalaze na transfer listi i da taj spisak još uvijek nije konačan, te da bi se do kraja sezone još poneki igrač mogao naći u društvu otpisanih fudbalera.

L'Equipe piše da su Parižani svjesni da novcem ne mogu sve kupiti i da imaju u ekipi previše zvijezda što je očito problem. Također, tu su i poneki igrači koji su "zalutali" u PSG i svi oni su predstavljeni kao višak.

Tako su se na transfer listi našli veznjaci Carlos Soler, Renato Sanches i Fabian Ruiz koji su prošlog ljeta došli u klub, ali nisu opravdali očekivanja.

Pored njih otpisan je i lijevi bek Juan Bernat, ali i Hugo Ekitike koji je u PSG-u na posudbi iz Reimsa i čini se da njegov ugovor neće biti otkupljen na kraju sezone.

No, ono što je najveće iznenađenje čini se da će PSG na ljeto napustiti i Lionel Messi i Sergio Ramos kojima ističu ugovori. L'Equipe navodi da su pregovori oko novih ugovora s ovim igračima zaustavljeni i da su oni bliže odlasku nego ostanku u Parizu.

Messi bi mogao na kraju i ostati u PSG-u još jednu sezonu, ali u slučaju Ramosa čini se da je situacija jasna i da će on na ljeto sreću potražiti u nekom drugom klubu.

To znači da bi čak sedmorica prvotimaca mogla napustiti PSG ovog ljeta i čini se da ćemo Parižane u novoj sezoni gledati u potpuno drugačijem izdanju što se tiče igračkog kadra.

PSG mora što prije da riječi probleme finansijskog fair-playja, te žele da se riješe igrača koji su trenutno na posudbama. To su Keylor Navas (Nottingham Forest), Colin Dagba (Strasbourg), Abdou Diallo (Leipzig), Layvin Kurzawa (Fulham), Julian Draxler (Benfica), Leandro Paredes (Juventus), Georginio Wijnaldum (Roma) i Mauro Icarci (Galatasaray).

Učitaj još novosti