15. 03. 2023 - 07:51
ZA NJIH PREVIŠE Leipzig postavio cijenu za Gvardiola, odmah su...
907
Shares
ZA NJIH PREVIŠE Leipzig postavio cijenu za Gvardiola, odmah su četiri kluba odustala

ZA NJIH PREVIŠE Leipzig postavio cijenu za Gvardiola, odmah su četiri kluba odustala

15. 03. 2023 - 07:51
0
Shares

Joško Gvardiol je već duže vrijeme top tema sportskih medija. Već mjesecima se u engleskim medijima aktivno piše o tome da su Manchester City, Liverpool i Arsenal zainteresovani za Hrvata.

Danas je veliki tekst o Gvardiolu objavio Daily Mail, koji navodi da ima nova saznanja o detaljima potencijalnog transfera. Medij ističe da bivši stoper Dinama u ugovoru koji je potpisao sa Leipzigom ima odštetnu klauzulu koja postaje aktivna od 1. januara 2024.

Gvardiola će, od tog trenutka, ukoliko ne potpiše novi ugovor kojim bi poništio stari, moći kupiti svako ko ponudi 110 miliona eura.

Podatak je to koji se i ranije spominjao u nekim medijima, ali novo u cijeloj priči je to što Daily Mail tvrdi kako je od izvora iz njemačkog kluba doznao da će ovog ljeta Leipzig za Gvardiola tražiti 115 miliona eura fiksne odštete.

Ko priušti taj iznos, može odvesti Gvardiola, pod uvjetom da se uspije dogovoriti i sa igračem.

Ovaj detalj, kako naglašava Daily Mail, izbacuje iz utrke one klubove koji su iz prikrajka pratili situaciju s Gvardiolom. To su klubovi poput Newcastlea i Tottenhama. Njima je tako visoka odšteta neprihvatljiva pa je sada već jasno da će se povući i da neće ni pokušati slati ponude kad počne ljetni prijelazni rok. U istu kategoriju spada i Liverpool.

Spominjao se i Manchester United, klub koji se na ljeto planira riješiti Harryja Maguirea i Victora Lindelofa te bi volio dovesti veliko ime na stopersku poziciju, ali sada je jasno da od toga također neće biti ništa, navodi Daily Mail. Kao razlog Unitedovog odustajanja ponovno se ističe velika odšteta, prenosi Index.

 

Sportske.ba

Učitaj još novosti