13. 03. 2023 - 22:53
SPEKTAKULARAN PREOKRET PARTIZANA: Crno-bijeli sjajnom...
907
Shares
SPEKTAKULARAN PREOKRET PARTIZANA: Crno-bijeli sjajnom posljednjom četvrtinom izludili Zvezdu, Kampaco 'uništen' u drugom poluvremenu

ABA LIGA

SPEKTAKULARAN PREOKRET PARTIZANA: Crno-bijeli sjajnom posljednjom četvrtinom izludili Zvezdu, Kampaco 'uništen' u drugom poluvremenu

13. 03. 2023 - 22:53
0
Shares

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Areni najvećeg rivala Crvenu zvezdu rezultatom 92:81 i potvrdili su zaista odličnu formu pred završni dio sezone.

Partizan je nevjerovatnim preokretom pobijedio Crvenu zvezdu. Crno-bijeli su imali 20 poena zaostatka, ali su na kraju uspjeli relativno lako da pobijede najvećeg rivala.

Nakon izjednačene košarke u uvodnim minutama Crvena zvezda je ta koja je prva uspjela da stvori značajnu prednost. Facundo Campazzo je bio nezaustavljiv za Partizan, pa je ubrzo gostujući tim otišao na 14 poena prednosti, 19:6.

Čuvala je Zvezda prednost do kraja prve dionice. Nakon deset minuta igre tim Duška Ivanovića je imao 11 poena prednosti, 24:13.

Campazzo je uništavao Partizan u prvom poluvremenu. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus 20 i činilo se kako crno-bijeli večeras ne mogu ništa napraviti.

Crvena zvezda je na odmor otišla s 14 poena prednosti uz 21 poen nevjerovatnog Campazza koji je izgledao nevjerovatno na terenu.

Imala je Zvezda prednost i tokom kompletne treće dionice. Međutim, dozvolili su Partizanu potpuni povratak, dominirao je pod košem Lessort, a zaustavljen je i Campazzo.

Nakon 30 minuta igre Crvena zvezda je imala samo tri poena prednosti (66:63), ali na terenu je bio vidljiv raspad sistema kod ovog tima, što je Partizan maksimalno iskoritio.

Crno-bijeli posljednji period otvaraju serijom od 13:0. Potpuno su preuzeli igru na svoju stranu i izdominirali su rivala u ključnim trenucima utakmice.

Na kraju je Partizan mirno priveo meč kraju i došao je do pobjede kojom je učvrstio prvo mjesto na tabeli ABA lige s omjerom od 19 pobjeda i dva poraza. Zvezda ima meč manje i omjer 17-3.

Matthias Lessort je s 27 poena i osam skokova predvodio Partizan do trijumfa, a Zach LeDay je dodao 17.

Kod Crvene zvezde Facundo Campazzo je ubacio 21 poen, a sve poene je postigao u prvom poluvremenu.

Učitaj još novosti