12. 03. 2023 - 13:15
JASNI USLOVI Messi od PSG-a traži ogroman novac po sezoni i...
907
Shares
JASNI USLOVI Messi od PSG-a traži ogroman novac po sezoni i garantovano mjesto startera

JASNI USLOVI Messi od PSG-a traži ogroman novac po sezoni i garantovano mjesto startera

12. 03. 2023 - 13:15
0
Shares

Argentinski nogometaš Lionel Messi (35) ima dva uslova ukoliko PSG želi da jedan od najboljih igrača svih vremena stavi paraf na novi ugovor, javljaju francuski mediji.

Naime, Messiju aktuelni ugovor s klubom iz Pariza ističe 30. juna, a čelnici PSG-a već su krenuli u realizaciju produženja ugovora s Argentincem.

"Neće to biti lagan zadatak. Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uslova za produženje ugovora. Messi traži platu od 40 miliona eura po sezoni i želi garanciju da će uvijek biti u startnoj postavi PSG-a bez obzira ko će biti trener kluba. Argentinac želi ostati u formi jer planira naredne godine igrati na Copa America", pišu Francuzi.

Messi također ima pravo pregovarati i s drugim klubovima, ali argentinski novinar Cezar Luis Merlo navodi da njegov sunarodnjak želi ostati u PSG-u.

"Messijeva pozicija se do danas nije promijenila, njegove namjere su da ostane u PSG-u. Zakazani su sastanci za produženje ugovora koji ističe 30. juna, kako bi se razradili pojedini detalji", naveo je.

Merlo je dodao se da za sada ne razmatraju nikakve druge destinacije.

Učitaj još novosti