12. 03. 2023 - 10:47
Jezivi detalji smrti poznatog ski skakača: Stradao na mjestu...
907
Shares
Jezivi detalji smrti poznatog ski skakača: Stradao na mjestu gdje je odlazio s bivšom suprugom

Jezivi detalji smrti poznatog ski skakača: Stradao na mjestu gdje je odlazio s bivšom suprugom

12. 03. 2023 - 10:47
0
Shares

Proslavljeni češki skijaški skakač Antonin Hajek (36) pronađen je mrtav u Maleziji prije nekoliko dana, a sada su otkriveni šokantni detalji njegove smrti.

Hajeku se svaki trag izgubio 2. oktobra prošle godine. Njegov slučaj privukao je međunarodnu pažnju, a otkako je porodica prijavila nestanak, špekulisalo se gdje se nalazi.
Misterija je razriješena na najgori mogući način, pošto je ovaj 36-godišnjak pronađen mrtav u Maleziji, objavio je Češki skijaški savez, ali bez objašnjenja i detalja o uzroku smrti.

Prema izvoru bliskom porodici, njegovo tijelo pronađeno je u moru u blizini grupe ostrva Langkawi. Češki portal Blesk, otkrio je da je Hájek već duže vrijeme mrtav i to još od kraja septembra, zbog čega identifikacija tijela nije bila laka, između ostalog što kod sebe nije imao dokumenta koja bi olakšala proces.

Međutim, jedan jeziv detalj odnosi se na mjesto njegove smrti.

Hajek je volio da surfa, a želja za novim iskustvima možda ga je koštala života na egzotičnom ostrvu u Maleziji. Svirepom igrom sudbine, bivši skakač je svake godine sa bivšom suprugom Veronikom odlazio na mjesto pogibije i nagađa se o njegovim problemima vezanim za nepristajanje na razvod.

Uzrok smrti još nije jasan, kao ni da li je u pitanju nesreća, nečija greška ili samoubistvo, a porodica je od lokalnih vlasti dobila informaciju da je okean tih dana bio veoma nemiran.

Hajek je ušao u historiju čeških skijaških skokova. Nastupio je 111 puta u Svjetskom kupu, a učestvovao je na dva Svjetska prvenstva u skijaškim skokovima i četiri u skijaškim letovima. Predstavljao je Češku na Olimpijskim igrama u Vankuveru i Sočiju.
t
Međutim, jednim rezultatom istakao se još više i postao planetarno popularan. Naime, Hajek je 20. marta 2010. godine na slovenačkoj Planici zabilježio treći najduži let u historiji. Skočio je 236 metara na Svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima.

Po završetku sportske karijere, od 2015. godine trenirao je juniore, a narednim godinama bio je trener ženske reprezentacije, a potom i muške.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti