12. 03. 2023 - 09:34
BEZ DLAKE NA JEZIKU "Inter je prevelik klub za njega i on...
907
Shares
BEZ DLAKE NA JEZIKU

BEZ DLAKE NA JEZIKU "Inter je prevelik klub za njega i on ovdje nema šta tražiti"

12. 03. 2023 - 09:34
0
Shares

Ekipa Intera napravila je novi kiks. Nerazzurri su u 26. kolu Serije A poraženi na gostovanju kod Spezije s 2:1 i tako su poprilično zakomplikovali borbu za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Po mnogima krivac za slabu igru tima je trener Simone Inzaghi, a čuveni Antonio Cassano smatra da ovaj stručnjak nije čovjek koji može voditi Inter.

Simone Inzaghi našao se pod velikim kritikama javnosti i navijača Intera. Ovaj 46-godišnjak označen je kao glavni krivac za loše nastupe tima iz Milana ove sezone, a nakon poraza od Spezije kritike na njegov račun su još veće.

Nekadašnji napadač Intera i mnogih poznatih klubova Antonio Cassano smatra da Inzaghi jednostavno nije kalibar trenera koji može sjediti na klupi tima kao što je Inter.

On je uputio niz kritika na račun trenera Nerazzurra. Jasan je da bi klub trebao potražiti novog vođu na klupi.

"Inter je prevelik za Inzaghija. Ovaj tim treba trenera koji je velika ličnost", smatra Cassano i dodaje:

"Protiv Spezije vidjeli smo haos oko izvođenja penala i proteste Lukakua. Trener mora biti sposoban kontrolisati tim. Lično se nadam da će se Conte vratiti", poručio je Cassano.

Inzaghi je nakon Spezije preuzeo punu odgovornost za poraz. Razočaran je onim što se dešavalo na terenu.

"Težak poraz. Preuzimam odgovornost u potpunosti. Ovaj poraz boli", rekao je Inzaghi i dodaje da bi završnica njegovih napadača morala biti mnogo bolja.

"Potrebno nam je više koncentracije pred golom. Znam da se momci trude, ali potrebno je da budemo bolji u završnici", istakao je Inzaghi.

Simone Inzaghi je klupu Nerazzurra upravo preuzeo od Antonija Contea 2021. godine i uspio je osvojiti dvije titule Superkupa i Kup Italije.

Prije dolaska na Giuseppe Meazzu 46-godišnji stručnjak je radio kao trener rimskog Lazija. Nebeskoplave je vodio čak pet godina i interesantno je da ima isti učinak s trofejima. Osvojio je dva Superkupa i Kup Italije.

Inter je trenutno na drugoj poziciji Serije A s 50 osvojenih bodova, a prvoplasirani Napoli je nedostižan s 18 bodova prednosti u odnosu na tim Simonea Inzaghija.

Timu iz Milana do kraja sezone predstoji borba za Ligu prvaka jer im u vrat dišu Lazio, Roma, Milan, ali i Atalanta.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti