12. 03. 2023 - 08:22
I NAJBOLJI GRIJEŠE Sky Sports napravio grešku u grafici i na...
907
Shares
I NAJBOLJI GRIJEŠE Sky Sports napravio grešku u grafici i na sramotan način pokazao Manuela Akanjija

I NAJBOLJI GRIJEŠE Sky Sports napravio grešku u grafici i na sramotan način pokazao Manuela Akanjija

12. 03. 2023 - 08:22
0
Shares

Manchester City večeras je u gostima uspio da pobijedi Crystal Palace sa minimalnih 1:0 i nastavi borbu s Arsenalom za odbranu titule prvaka Engleske. No, ono što je obilježilo ovaj meč jeste najavna grafika sastava gostiju na Sky Sportsu, a u centru pažnje našao se Manuel Akanji.

Građani su teže od očekivanog večeras uspjeli da pobijede u Londonu i to golom iz penala kojeg je u 78. minuti meča postigao Erling Haaland.

Međutim, glavna tema na društvenim mrežama nakon ove utakmice je defanzivac gostujuće ekipe Manuel Akanji zbog grafike koja je prikazana na Sky Sportsu pred sami početak večerašnjeg meča.

Naime, Sky Sports je kao i obično pokazao početne sastave obje ekipe pred početak utakmice, ali svi su odmah primijetili da nešto nije baš u najboljem redu kada je Akanji u pitanju.

Švicarski defanzivac je počeo meč od prve minute, ali u grafici koju je Sky Sports prikazao on je bio u dosta čudnom izdanju zbog čega je ova poznata engleska televizija dobila velike kritike na društvenim mrežama.

Naime, Akanjijevo tijelo bilo je čudno prikazano, odnosno znatno umanjeno nego što to treba biti. Akanji je izgledao dosta niže nego obično i bilo je jasno da Sky Sports i nije najbolje odradio posao po tom pitanju.

Švicarac je inače jedan od najviših igrača u Cityju, ali na ovoj grafici se to nije prikazalo. Također, izgledalo je kao da je Sky Sports kombinovao neko drugo tijelo i Akanjijevo lice što je zaista veliki propust za jednu takvu uglednu televiziju.

screenshot-7
Na društvenim mrežama su osuli žestoku paljbu kritikama na račun Sky Sportsa, a navodno već je i jasno kakvu grešku su napravili.

Navodno, Sky Sports je Akanjijevo lice stavio na tijelo Bernarda Silve koji je inače dosta niži od Švicarca što donekle i objašnjava zašto je on izgledao dosta niže na grafici nego što je to zapravo slučaj.

Ova greška Sky Sportsa je glavna tema na drušvenim mrežama, a pojedini navijači Cityja čak traže od ove televizije izvinjenje Švicarcu zbog ovakve greške.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti