10. 03. 2023 - 17:54
Kralj Cigana poput najveće kukavice bježi od čudesnog Ukrajinca!
907
Shares
Kralj Cigana poput najveće kukavice bježi od čudesnog Ukrajinca!

Kralj Cigana poput najveće kukavice bježi od čudesnog Ukrajinca!

10. 03. 2023 - 17:54
0
Shares

WBC šampion svijeta teške kategorije Tyson Fury (34) ne želi meč za ujedinjenje titula s Oleksanderom Usykom ako Ukrajinac ne pristane na podjelu novca od 70-30 u korist Kralja Cigana. On smatra da je takva podjela pravedna jer je on velika zvijezda, mnogo veća od Usyka, no drugi tvrde da Fury samo bježi od borbe na ovakav način.

Tyson Fury dugo je izazivao Oleksandera Usyka na borbu za apsolutnog prvaka svijeta. Borba je konačno trebala da se dogodi 29. aprila, ali potom je Kralj Cigana počeo s nevjerovatnim zahtjevima.

WBC šampion ne želi borbu s čudesnim Ukrajincem ako ne dobije 70 posto novca od borbe. Za mnoge je ovo samo izgovor da pobjegne iz meča u kojem nije siguran u pobjedu.

"Usyk, ti i tvoj tim možete dobiti 30 posto. Uzmi ili ostavi", poručio je Tyson Fury i dodaje:

"Ako ne želiš, bori se s Danielom Duboisom za nekoliko mjeseci i uzmi koji miliončić. Ako želiš pravu lovu, bori se s Kraljem Cigana".

Nije se tu zaustavio Fury. Tvrdi da će ponuda iz dana u dan biti sve manja, počevši od danas.

"Počevši od danas, ponuda će se svaki dan smanjivati za jedan posto, sve dok ne prihvatiš. Ako ne prihvatiš borbu, bori se s Duboisom za dva miliona dolara", poručio je Fury..

Mnogi fanovi boksa uvjereni su da na ovaj način Fury zapravo bježi od Usyka. Smatraju da jednostavno traži previše novca kako ne bi radio meč s čovjekom koji izgleda apsolutno nepobjedivo.

Fury je u karijeri odradio 34 borbe. Ima učinak od 33 pobjede i jednog neriješenog duela, dok je Usyk na omjeru od 20-0.

Usyk je trenutno vlasnik WBA, IBF i WBO teškaških pojaseva te pojasa RING magazina. Prethodno je bio apsolutni kralj cruiser kategorije.

Ukoliko meč s Furyjem ne bude dogovoren u narednom periodu vrlo je moguće da će Ukrajinac za protivnika imati hrvatskog boksera Filipa Hrgovića (15-0).

Učitaj još novosti