10. 03. 2023 - 16:21
Prošlog ljeta ga se Barcelona htjela riješiti, a sad je...
907
Shares
Prošlog ljeta ga se Barcelona htjela riješiti, a sad je nedodirljiv i Xavi mu se divi!

Prošlog ljeta ga se Barcelona htjela riješiti, a sad je nedodirljiv i Xavi mu se divi!

10. 03. 2023 - 16:21
0
Shares

Prije malo više od pola godine Frenkie de Jong bio je na Barceloninoj transfer-listi. Katalonski klub je tada pokušavao dovesti Bernarda Silvu iz Manchester Cityja i htio se riješiti nizozemskog veznjaka.

De Jong, čiji je veliki ugovor bio problem Barceloni, imao je ponudu Manchester Uniteda. Barcelona je prihvatila ponudu engleskog kluba, ali De Jongu nije padalo na pamet otići na Old Trafford. De Jong je ostao u Barceloni i u prvim utakmicama sezone uglavnom bio na klupi. Međutim, polako je kod trenera Xavija dobivao sve veću ulogu i sad je nedodirljiv u prvih 11. 

"Bio sam smiren. Znao sam da želim nastaviti igrati za Barcelonu i nisam se predomislio. Oduvijek sam sanjao o Barceloninom dresu i želim uspjeti u Barceloni. Sretan sam", rekao je nedavno 25-godišnji Nizozemac.

Sport: Xavi je oduševljen De Jongom
"U sustavu s četvoricom veznjaka De Jong ima veliku slobodu jer zna da mu Sergio Busquets čuva leđa. Barcelonin vezni red je ključni dio momčadi i najzaslužniji što je momčad primila jako malo golova. Xavi je okupio veznjake koji gube malo lopti i ne dopuštaju kontranapade. Trener je oduševljen De Jongom", piše katalonski Sport. 

De Jong je u Barcelonu stigao 2019. godine iz Ajaxa za 86 milijuna eura. Za katalonski klub je odigrao 172 utakmice i zabio 15 golova uz 19 asistencija.

Učitaj još novosti