09. 03. 2023 - 08:18
Xavi: Ja nosim Barcin DNA i nikome ne dam loptu. Ali Modrić...
907
Shares
Xavi: Ja nosim Barcin DNA i nikome ne dam loptu. Ali Modrić...

Xavi: Ja nosim Barcin DNA i nikome ne dam loptu. Ali Modrić...

09. 03. 2023 - 08:18
0
Shares

Mjesec dana od početka ožujka do početka travnja u znaku je El Clasica. U tom razdoblju Real i Barcelona igraju čak tri puta. Najveći španjolski klubovi prvi dio trilogije odradili su prije šest dana. Barcelona je pobijedila Real na njegovom terenu 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja. Bio je to potpuno atipičan meč najvećih rivala. Real je imao loptu čak 65 posto, što mu je najveći posjed uopće u El Clasicu, dok je Barcelona pak imala najmanjih 35 posto.

"Prvi put smo vidjeli Real kao neprikosnovenog gospodara lopte, kao što smo prvi put vidjeli Barcelonu koja se bori za opstanak stisnuta na svojoj polovici, ali ne panično, nego nepogrešivo koristeći svoj obrambeni sustav i taktiku 6-3-1", pisala je Marca, koja je za ovaj Barci protuprirodni sustav izmislila i ime - "Autobusazo".

Međutim, Realova nadmoć bila je jalova. Igralo se samo na polovici Barcelone, ali domaćin nije stvorio ni polupriliku. Barcin trener Xavi je nakon te i prije predstojeće dvije utakmice najvećih rivala na Camp Nouu, u prvenstvu 19. ožujka i uzvrata u kupu 5. travnja, komentirao s Barcom nespojivi stil igre kojim je došao do pobjede kod Reala prošlog tjedna:

"Ako postoji osoba koja predstavlja Barcin DNA, onda sam to ja. Ja uvijek želim loptu. Ali postoje situacije kada se trebaš prilagoditi. Kako možeš oduzeti loptu Modriću? Nikako, ne možeš."

52c72939-4144-4c81-bcca-75731c953a08

Učitaj još novosti