07. 03. 2023 - 21:56
UŽIVO, ČELZI - DORTMUND! Plavci napadaju, milioneri...
907
Shares
UŽIVO, ČELZI - DORTMUND! Plavci napadaju, milioneri odoljevaju! Benfika GAZI!

UŽIVO, ČELZI - DORTMUND! Plavci napadaju, milioneri odoljevaju! Benfika GAZI!

07. 03. 2023 - 21:56
0
Shares

- Utakmica u Londonu kasni deset minuta Razlog su velike gužve u engleskoj prestonici, naročito na putevima koji vode ka stadionu.

Večeras slijede nova uzbuđenja u Ligi šampiona, a na programu su dva revanša osmine finala. Čelsi dočekuje Borusiju iz Dortmunda, a Benfika Klub Briž.

Mnogo zanimljivije biće na Stamford bridžu, gdje će prvi put biti igrati "plavci" (mada ih mnogi nazivaju milionerima poslije svega što su potrošili u prethodih 365 dana) i "milioneri" u elitnom klupskom takmičenju. Čelsi očajnički želi sa spase što se spasti da nakon očajne sezone u Premijer ligi. Navijači gube strpljenje i jedino prolaz u četvrtinu finala Lige šampiona donekle bi ublažio rane. Za to je potrebno da anuliraju trijumf rivala iz prvog meča (1:0).

Na ruku im ide i tradicija pošto Borusija na Ostrvu prolazi kao bos po trnju, nemački predstavnik je od engleskih klubova poražen na prethodnih pet mečeva. Međutim, gosti ove godine igraju u nevjerovatnom ritmu, momci trenera Edina Terzića praktično su zaboravili kada su posljednji put poraženi, bilo je to još u novembru prošle godine u Bundesligi.

Trener domaćih Grejem Poter ima problem s kadrovskim riješenjima, Risi Džejms se povrijedio na meču sa Lidsom, ali je moguće da će biti u timu večeras.

Ngolo Kante je tek počeo da trenira nakon teške povrede i operacije i teško je očekivati da će istrčati na teren Stamford bridža. Nešto bolja situacija je sa Amerikancem Kristijanom Pulišićem, koji je povrijedio koljeno u januaru, a sada bi mogao da konkuriše za meč protiv Dortmunda.

Benfika ne bi trebalo da ima problema sa Klub Brižom, "orlovi" su iz Belgije donijeli veliki kapital od 2:0, a nalaze se u sasvim pristojnoj formi da bi se kockali sa prolazom u četvrtfinale.

Ekipa iz Lisabona teško prepušta bodove kod kuće, posljednji put pretrpjeli su poraz na La Lužu u maju prošle godina, a od tada imaju skor od 16 pobjeda i dva nerješena ishoda.

Učitaj još novosti