07. 03. 2023 - 18:30
Skauti Manchester Uniteda pratili bosanskohercegovačkog...
907
Shares
Skauti Manchester Uniteda pratili bosanskohercegovačkog reprezentativca prethodnog vikenda!

Skauti Manchester Uniteda pratili bosanskohercegovačkog reprezentativca prethodnog vikenda!

07. 03. 2023 - 18:30
0
Shares

Da li ćemo bh. reprezentativca uskoro gledati na Teatru snova?

Manchester United je jedan od brojnih klubova koji su poslali skaute da prate nastup visoko rangiranog napadača Benjamina Šeška koji trenutno igra za Red Bull Salzburg.

Ovaj 19-godišnjak je jedan od najtalentovanijih mladih napadača u Evropi, a prethodnog vikenda je postigao tri gola i potvrdio pobjedu protiv Rapida rezultatom 4:2, te zadržao Salzburg na vrhu austrijske Bundeslige.

Kako navodi 90min.com, Šeška su pored skauta Manchester Uniteda, gledali i iz Tottenhama, West Hama, Leicestera, Wolvesa, Leedsa i Intera.

Šeško će na ljeto pojačati redove Salzburgovog bratskog kluba, RB Leipzig, no iz redova Crvenih đavola ne žele da odustanu od potencijalnog transfera u budućnosti. 

Kako isti izvor navodi, skauti Uniteda su posmatrali i bosanskohercegovačkog reprezentativca, Amara Dedića i danskog talentovanog fudbalera, Mauritsa Kjaergaarda. Obojica su standardni u Salzburgu ove sezone. 

Dedić je ove sezone u 27 utakmica za prvi tim Salzburga u svim takmičenjima upisao tri asistencije, a također je postigao i dva pogotka. 

 

Učitaj još novosti