07. 03. 2023 - 08:21
SCENA O KOJOJ ĆE SE PRIČATI! Jokić počeo objašnjavati Melounu:...
907
Shares
SCENA O KOJOJ ĆE SE PRIČATI! Jokić počeo objašnjavati Melounu: Poznato je i šta je MVP rekao, poslije ovog je Denver krenuo ka preokretu (VIDEO)

NBA

SCENA O KOJOJ ĆE SE PRIČATI! Jokić počeo objašnjavati Melounu: Poznato je i šta je MVP rekao, poslije ovog je Denver krenuo ka preokretu (VIDEO)

07. 03. 2023 - 08:21
0
Shares

Košarkaši Denvera pobijedili su Toronto na svom parketu, uz veliki preokret i dominaciju Nikole Jokića za 118:113, a meč je obilježila i neobična scena.

Samo je asistencija nedostajala MVP-ju NBA lige za tripl-dabl, ali ne mari. Daće samo novi povod za razonodu čuvenim NBA analitičarima u usiljenim raspravama, a trijumf je Jokić začinio sa 17 poena i 13 skokova. Uz to, izdvaja se sastanak sa Majklom Melounom na poluvremenu. 

Tada je imao brojne sugestije, jer je na terenu video neke stvari daleko bolje nego trener, koji uvek želi da uvaži sugestije MVP-ja. Mučio se Denver u prvom poluvremenu, Toronto je vodio i držao distancu, pa je moralo da se reaguje. Zajednički su to uradili trener i najbolji igrač. 

Cijelu scenu je objasnio i Meloun, rekavši da Jokić nije crtao akcije, već da je imao sugestiju kako igrače treba poslati u kretnje i kako da reaguju, na osnovu odbrane koja je za Jokića i Denver postavljena. Taj problem je i riješen u drugom dijelu igre, pa je Denver došao do 24. pobjede na posljednjih 25 mečeva Denvera u Koloradu. 

Nije mnogo Jokić ni šutirao, imao je 5/8 iz igre za 36 minuta na parketu, a glavne konce preuzeo je šuterski Džamal Marej sa 24 poena uz pet asistencija, Porter je imao 20 poena i pet skokova, Gordon 19 poena, šest skokova i pet asistencija. VanVlit je predvodio Reptorse sa 21 poenom uz 14 asistencija, Sijakam je imao 19, a Peltl 18 poena i devet skokova.

Vodio je Toronto toko većeg dijela meča, Denver je u trećoj dionici nekoliko puta izjednačio, ali se na preokret čekalo baš dugo, do same završnice. Imao je Toronto vodstvo od 103:95, poslije kog je polako počelo da se "lomi", a pri 111:105 je viđena ključna serija od 7:0, uz penal završnicu, Denver je došao do trijumfa. 

Na kraju su glavnu ulogu preuzele sudije, o čijim će se odlukama pričati. Nisu bili zadovoljni igrači Toronta, čak se šok mogao vidjeti i na licu pojedinih arbitara zbog odluka u penal završnici, koje su išle "na ruku" domaćinima.

Za kraj, i Jokić je napravio namjeran faul na Peltlu i sve riješio - nije se Austrijanac proslavio sa slobodnim bacanjima, promašio je oba i samo potvrdio trijumf Denvera. Prethodno, MVP je pokazao i koliko umije da odigra dobro u odbrani kada je napeto, iako je osporavan često baš za defanzivu. Imao je i ključnu ukradenu loptu uz iznuđivanje faula, a Denver može da se pohvali i čuvanjem sjajnog niza na domaćem terenu.

Učitaj još novosti