03. 03. 2023 - 16:50
Vijest odjeknula i u BiH: Ronaldo dobija novi bolan udarac!?
907
Shares
Vijest odjeknula i u BiH: Ronaldo dobija novi bolan udarac!?

Vijest odjeknula i u BiH: Ronaldo dobija novi bolan udarac!?

03. 03. 2023 - 16:50
0
Shares

Za dvadeset dana počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj. U reprezentaciji Portugala, koji je jedan od protivnika Zmajeva u kvalifikacionoj grupi, postoji još dosta nedoumica.

Selekcija koja je 2016. godine osvojila Evropsko prvenstvo u Francuskoj će u martu odigrati utakmice protiv, na papiru, dva najlakša protivnika.

Reprezentacija sa samog zapada Evrope igrat će protiv Luksemburga i Lihtenštajna i očekuje se da kvalifikacije otvore sa šest bodova.

Nakon toga, 17. juna, u goste im dolazi Bosna i Hercegovina, prvi ozbiljniji protivnik iz grupe. I u našoj zemlji se prate vijesti oko selekcije Portugala koja ima novog selektora, Roberta Martineza.

Upravo je Roberto Martinez enigma trenutno. Kako prenose inostrani mediji, nije poznato da li će on u budućnosti računati na Cristiana Ronalda (38).

Ove sumnje još više je podgrijala činjenica kako Ronaldo, kao dosadašnji kapiten Portugala, uopšte nije glasao u izboru FIFA-e za The Best nagradu koju je ponio Lionel Messi.

Pored Martineza, glasao je Pepe, defanzivac Porta i Ronaldov dugogodišnji prijatelj. Piše se da će upravo Pepe biti novi kapiten Portugala.

Kako sada stvari stoje, ne bi uopšte bilo iznenađenje da Roberto Martinez neće računati na usluge Cristiana Ronalda koji je od ove zime član Al-Nassra.

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo je na Svjetskom prvenstvu u nokaut fazi bio rezerva što mu se nikako nije dopalo.

Učitaj još novosti