28. 02. 2023 - 22:53
Hokejaši BiH doživjeli težak poraz od Kirgistana na SP-u u...
907
Shares
Hokejaši BiH doživjeli težak poraz od Kirgistana na SP-u u Skenderiji

Hokejaši BiH doživjeli težak poraz od Kirgistana na SP-u u Skenderiji

28. 02. 2023 - 22:53
0
Shares

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Skenderiji rezultatom 1:10 od selekcije Kirgistana u drugom kolu Svjetskog prvenstva III-B divizije. Po trećinama bilo je (0:3, 0:4 i 1:3).

BiH je dobila šansu da bude domaćin Svjetskog prvenstva III-B divizije pa se tako hokej vratio u dvoranu "Mirza Delibašić".

Na startu Svjetskog prvenstva BiH je sinoć slavila protiv Hong Konga rezultatom 6:5 nakon boljeg izvođenja penala, ali dobru igru nije uspjela večeras ponoviti.

Znatno bolji rival bio je Kirgistan, koji je rezultatom 10:1 stigao do druge pobjede na prvenstvu i ostao na čelu tabele usamljen.

Mamed Seifulov je bio najefikasniji s tri gola, dva je postigao Aleksandr Titov, dok su po jedan pogokak za Kirgistan postizali Terentjev, Mirbekov, Tonkik, Ismanov i Egorov. Jedini gol za bh. selekciju postigao je Mirza Omer.

Sutra je dan pauze, a onda našu selekciju 2. marta očekuje duel protiv Irana. Uslijedit će dueli protiv Singapura (3. marta) te na kraju protiv Malezije (5. marta).

Sve selekcije rangirane su na začelju rang liste Svjetske hokejaške federacije - IIHF. Najbolje je rangirana ekipa Hong Konga na 47. mjestu, Kirgistan je 49., BiH 50., Malezija 53. Singapur 55., dok je Iran posljednji na 56. mjestu.

Inače, samo pobjednik od šest selekcija koje se takmiče u Skenderiji ovjerit će promociju u III-A diviziju, dok će najslabija selekcija ispasti u IV diviziju svjetskog hokeja.

Učitaj još novosti