27. 02. 2023 - 12:45
Svi se pitaju da li će Ronaldo dobiti medalju osvajača Carabao...
907
Shares
Svi se pitaju da li će Ronaldo dobiti medalju osvajača Carabao Cupa, sada je stigao i odgovor

Svi se pitaju da li će Ronaldo dobiti medalju osvajača Carabao Cupa, sada je stigao i odgovor

27. 02. 2023 - 12:45
0
Shares

Crveni đavoli su na prepunom Wembleyju uspjeli da pobijede sa 2:0 golovima Casemira i Marcusa Rashforda i nakon skoro šest godina čekanja konačno osvoje jedan trofej.

Jučerašnja pobjeda bila je još jedan dokaz da Erik ten Hag radi odličan posao na klupi Manchester Uniteda i čini se da se nakon deset godina i odlaska Sir Alexa Fergusona ovaj klub konačno vraća u sami vrh engleskog i evropskog fudbala.

Međutim, glavna tema engleske javnosti i navijača Manchester Uniteda nakon utakmice je Ronaldo koji još od novembra prošle godine nije član ovog kluba nakon što je s njim raskinut ugovor, te on trenutno nastupa za Al Nassr u Saudijskoj Arabiji.

No, svi su se pitali da li će Ronaldo dobiti medalju pobjednika u Carabao Cupu jer je bio član kluba kada je ovo takmičenje zvanično počelo i bio je prijavljen da može nastupiti u istom.

Iako Ronaldo nije odigrao ni minute u Carabao Cupu za Manchester United na početku sezone engleski mediji navode da on po pravilima ima pravo da dobije zlatnu medalju, ali da o tome ne odlučuju čelnici tog takmičenja.

Naime, prema pravilima Carabao Cupa i pored toga što nije nastupio u tom takmičenju Ronaldo ima pravo da dobije medalju jer je bio na spisku igrača na početku sezone koji su u konkurenciji da igraju u tom takmičenju.

No, direktnu odluku oko toga da li će Ronaldo dobiti medalju ili ne neće donijeti čelnici tog takmičenja. Oni su u takvom scenariju sa sebe "skinuli" obavezu da donose odluku i sve je do kluba u kojem je igrao taj igrač.

To znači da će Manchester United donijeti odluku da li će Ronaldo dobiti medalju osvajača Carabao Cupa, ali da je već sada prema pisanju engleskih medija jasno da se to neće desiti.

Jasno je da se United i Ronaldo nisu rastali na najljepši način, te Portugalac neće dobiti medalju, a glavno objašnjenje je upravo činjenica da nije uopšte nastupio u Carabao Cupu ove sezone i nekako je logično da klub nema nikakvu obavezu da mu pošalju medalju.

Sigurno je da istu ne želi ni Ronaldo jer je jasno da uopšte nije zaslužan za ovaj poduhvat svog bivšeg kluba.

Učitaj još novosti