26. 02. 2023 - 16:24
SREBRENIČANIN MESUD SELIMOVIĆ DONOSI POJAS U BIH: U prvoj...
907
Shares
SREBRENIČANIN MESUD SELIMOVIĆ DONOSI POJAS U BIH: U prvoj rundi nokautirao protivnika

SREBRENIČANIN MESUD SELIMOVIĆ DONOSI POJAS U BIH: U prvoj rundi nokautirao protivnika

26. 02. 2023 - 16:24
0
Shares

U impresivnoj dvorani u njemačkom mjestu Erzhausenu, a u blizini grada Darmstadta organizirana je boks gala noć „Super Cup“.


Ovo je već peta godišnjica ovakvog sportsko bokserskog druženja. Pokretač i organizator ove noći, kao i svih prethodnih je poznati njemački kikbokser iza kojeg su mnogobrojne pobjede u tom sportu, Bosanac Senaid Salkičević. I ove godine Senaid je sa svojim timom uspio da okupi najbolje među najboljima i zasigurno je da će i ova noć za sve one koji vole ovu vrstu sporta ostati u dugom sjećanju. Pored kikboksera iz Maroka, Turske, Njemačke i drugih zemalja, bili su i predstavnici BiH, a ovaj put to su bili Mesud Selimović Srebreničanin iz Tuzle koji ima titulu profesionalnog prvaka svijeta i koji je osvojio drugo mjesto na Svjetskim igrama 2017. godine, te Anel Hodžić mladi kikbokser iz Tuzle i polaznik škole kikboksa, a koju vodi upravo Selimović.


Anel Hodžić boksao je protiv kikboksera Witte i u par rundi uspio je svojom mladošću, snagom, dobrom istreniranošću, da veoma brzo protivnika dovede do isključivog poraza, a na opšte zadovoljstvo mnogobrojne publike, prije svega svog mentora i trenera Mesuda Selimovića.


U dvorani je bilo dosta Bosanaca i Hercegovaca koji su sa nestrpljenjem očekivali borbu Mesuda Selimovica i njegovog protivnika Nijemca Fegera.

Mesudov dolazak u ring bio je spektakularan, kompletna dvorana bila je na nogama, a prije samog meča mnogi su znali da će upravo ta borba biti kulminacija noći. I bila je. Selimović je već u prvoj rundi nokautirao svog protivnika, a koji ustvari bez obzira na njegovu spremnost nije imao nikakve šanse protiv Bosanske kikboks oluje, Mesuda Selimovića.

Sa još jednim osvojenim pojasom Mesud se ponosan vraća u BiH, baš kao i Anel, a njih obojica su u ring ušli ogrnuti zastavom BiH, te još jednom pokazali i dokazali da su bh. sportisti najbolji ambasadori države iz koje dolaze.

Kad god idem na takmičenje nisam opterećen pobjedom, ali se svako tome nada. Tako je bilo i ovaj put, a ova još jedna pobjeda u mojoj karijeri je samo dodatna satisfakcija da idem dalje. Još jednom se zahvaljujem Senaidu Salkičeviću koji je ovo sve odlično organizirao kao i njegovom kompletnom timu. A, zahvala ide i Edinu Pandži koji je svo vrijeme bio uz mene – rekao nam je Selimović.

Ovaj „Super Cup“ pratio je i poznati bh. bokser poluteške kategorije Mostarac Elvir Šendro, a koji se priprema da uskoro opet uđe u ring.

Učitaj još novosti