16. 02. 2023 - 20:21
Hrvatski biznismen ispisao historiju tenisa i oduševio...
907
Shares
Hrvatski biznismen ispisao historiju tenisa i oduševio Đokovića: Brate, nisi još za kancelariju

Hrvatski biznismen ispisao historiju tenisa i oduševio Đokovića: Brate, nisi još za kancelariju

16. 02. 2023 - 20:21
0
Shares

Najveći hit posljednjih dana u svijetu tenisa je priča hrvatskog tenisera Matije Pecotića, koji je upisao prvu pobjedu na ATP Touru u 34. godini, a njegov životni put oduševio je i Đokovića.

Do ove sedmice rijetki teniski zaluđenici znali su za ime Matije Pecotića. U pitanju je hrvatski teniski rekreativac i vrlo uspješni biznismen, koji je diplomirao na Harvardu u oblasti biznisa.

Pecotić je rođen u Beogradu, s tri godine je preselio na Maltu s roditeljima, a onda je završio školovanje u SAD-u. Tenisom se bavi više od 10 godina, a do ove sedmice nije imao pobjedu na ATP Touru.

Međutim, Delray Beach će ostati upamćen jer je tu Pecotić došao do prve pobjede nakon 10 godina na ATP listi te tako ispisao historiju kao teniser koji je najduže čekao pobjedu na profesionalnom Touru te je dočekao.

Priču su prenijeli svi ugledni svjetski mediji nakon pobjede nad Jackom Sockom, a njegov put inspirisao je i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića koji je objavio hit komentar na društvenim mrežama.

"Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro", rekao je Đoković na Instagramu.

screenshot-19

Pecotić je znanje s Harvarda i talent za razvoj biznisa iskoristio kako bi pokrenuo posao s nekretninama. Tvrtka, na čijem je čelu, vrijedna je oko četiri milione dolara i posluje širom SAD-a i Kanade.

No, to ga nije spriječilo da živi svoj san i bude teniser. Sada je upisao najveću pobjedu u karijeri, a neutralni teniski fanovi nadaju se da će ih biti još mnogo.

Učitaj još novosti