12. 02. 2023 - 16:24
GOLMAN ARGENTINE SE SADA VADI Ponizio je Mbappea nekoliko puta...
907
Shares
GOLMAN ARGENTINE SE SADA VADI Ponizio je Mbappea nekoliko puta nakon finala, a evo šta sada govori

GOLMAN ARGENTINE SE SADA VADI Ponizio je Mbappea nekoliko puta nakon finala, a evo šta sada govori

12. 02. 2023 - 16:24
0
Shares

Emilijano Martinez je šokirao planetu ponašanjem u završnici Svjetskog prvenstva, a sada pokušava da demantuje da je "maltretirao" rivala.

Svađao se i psovao Holanđane tokom i nakon četvrtfinalnog meča Mundijala u Kataru, a titulu Argentine je proslavio vrijeđanjem Kilijana Mbapea.

U svlačionici je posle utakmice zaustavio proslavu kako bi zatražio minut šutnje za Mbapea, a u Buenos Ajresu je podigao lutku koja je predstavljala brzonogog Francuza, a koju je dobio od jednog navijača dok je autobus sa reprezentativcima prolazio kroz grad.

Gotovo dva mjeseca nakon svega, Martinez je u intervjuu za argentinski "Diario Ole", demantovao optužbe da je prozivao i vrijeđao Mbapea.

"Nisam htio nikoga da povrijedim. Kroz karijeru sam odrastao sa Francuzima i nikada nisam imao ni najmanjih problema. Možete da pitate Žirua sa kojim sam igrao u Arsenalu kakva sam ja osoba. Jako volim francusku kulturu i mentalitet. Ljudi su nam uz put bacili gomilu lutaka", rekao je Martinez i dodao:

"U tom trenutku mi je pred noge pala lutka sa Mbapeovim licem, podigao sam je jer me nasmijala, zgrabio sam je na dvije sekunde i vratio nazad, to je sve. Kako bih mogao da se rugam Mbapeu? Dao mi je četiri gola! Četiri gola u finalu… Sigurno misli da sam ja njegova lutka! Ponavljam, imam ogromno poštovanje prema njemu. Čak mislim da je najbolji francuski igrač koga sam ikada vidio".

Kurir sport

Učitaj još novosti