07. 02. 2023 - 23:28
Ugledni novinar otkrio šta čeka Manchester City, rivali nikako...
907
Shares
Ugledni novinar otkrio šta čeka Manchester City, rivali nikako neće biti zadovoljni

Ugledni novinar otkrio šta čeka Manchester City, rivali nikako neće biti zadovoljni

07. 02. 2023 - 23:28
0
Shares

Dok se spominju žestoke kazne za Manchester City nakon što ih je Premier liga optužila za više od 100 kršenja finansijskih pravila, ugledni Sky Sports otkriva šta će najvjerovatnije čekati Građane ukoliko se optužbe potvrde.

Engleski mediji saopćili su da Cityju prijete kazne od izbacivanja iz Premier lige ili čak profesionalnog nogometa u cjelini do oduzimanja tri naslova prvaka u tom periodu.
Navodno, pet "velikih", što znači Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United i Tottenham zahtijevaju da se Cityju izrekne najoštrija kazna jer smatraju da su ovi finansijski prijestupi utjecali na rezultate, no ono što je Sky Sports večeras ekskluzivno objavio neće im ići u korist.

Ugledni novinar Kaveh Solhekol iz Sky Sportsa tvrdi da Cityja čeka "manje oduzimanje bodova" čak i ako budu proglašeni krivima. To znači da im trofeji neće biti oduzeti te da ih se neće izbacivati iz lige.

Također, navodi da će proces trajati jako dugo i da menadžer Pep Guardiola možda više neće biti na klupi Cityja kada se donese konačna odluka. Početna istraga Premier lige trajala je četiri godine.

Bodovi će Cityju, prema Solhekolu, biti oduzeti tek u onoj sezoni u kojoj konačna odluka bude donesena, a šanse da se to dogodi u ovoj sezoni su gotovo nikakve. To znači da rivali u vrhu Premier lige nemaju čemu da se nadaju za ovu sezonu.
U međuvremenu, Manchester City je angažovao najuglednijeg advokata Lorda Pannicka KC, koji je branio i tadašnjeg premijera Borisa Johnsona tokom Partygate skandala.

Pannick će skupo koštati City jer će mu plaćati sedmično 460.000 eura, jednako koliko zarađuje nogometaš Kevin de Bruyne u ovom klubu. Ovaj ugledni advokat već je jednom donio pobjedu Cityju na sudu, a to je 2020. godine kada je UEFA planirala City izbaciti iz evropskih takmičenja.

Učitaj još novosti