07. 02. 2023 - 16:03
Zemljotres odnio živote bivšeg nogometnog reprezentativca i...
907
Shares
Zemljotres odnio živote bivšeg nogometnog reprezentativca i njegovog talentovanog sina

Zemljotres odnio živote bivšeg nogometnog reprezentativca i njegovog talentovanog sina

07. 02. 2023 - 16:03
0
Shares

Nogometni savez Sirije potvrdio je da je nekadašnja zvijezda ove zemlje i bivši reprezentativac Nader Joukhadar poginuo u razornim zemljotresima koji su jučer pogodili Tursku i Siriju.

Serija strašnih zemljotresa odnosi žrtve iz minute u minutu, a život je izgubio i veći broj sportista u Turskoj i Siriji. Među njima je i bivši nogometni reprezentativac ove zemlje Nader Joukhadar.

Joukhadar (45) poginuo je zajedno sa svojim sinom Taajom, koji je bio perspektivni košarkaš. Stradali su u gradu Jableh, koji je među najteže pogođenim tokom zemljotresa u Siriji.

Nogometaš, koji se oprostio 2008. godine, smatrao se jednim od najboljih napadača svoje generacije na sirijskim terenima. Igrao je za neke od najpopularnijih sirijskih i jordanskih klubova poput Al Wathbe, Al Faisalyja i Al Wehdata.

Za reprezentaciju Sirije postigao je devet golova na 14 mečeva, a igrao je i na Azijskom kupu za svoju reprezentaciju 1996. godine. Prošle godine započeo je trenersku karijeru i vodio je ekipu Salama iz Zgharte.

Ovu tragičnu vijest potvrdili su iz Nogometnog saveza Sirije, a i iz Al Wathbe, matičnog kluba u kojem je Joukhadar ostavio najdublji trag.

Učitaj još novosti