06. 02. 2023 - 16:55
Edis Mulalić: Bila je to muška utakmica, bilo je svega za vidjeti
907
Shares
Edis Mulalić: Bila je to muška utakmica, bilo je svega za vidjeti

PRIJATELJSKI MEČ

Edis Mulalić: Bila je to muška utakmica, bilo je svega za vidjeti

06. 02. 2023 - 16:55
0
Shares

Trener Željezničara, Edis Mulalić, prokomentarisao je današnju pobjedu svoje ekipe protiv Širokog Brijega u prijateljskom susretu koji je odigran u Konjicu. Konačan rezultat ovog susreta je glasio 1:0.

- Odigrali smo dobru utakmicu iz razloga što i mi i oni izlazimo iz priprema. Kraj je negdje četvrte sedmice. Mi smo jučer imali dva treninga i, što se kaže, bili smo pod nekim opterećenjem da vidimo kako će igrači reagovati. Imali smo problema prvih 20-25 minuta na neku postavu Širokog Brijega. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje u taktičnom smislu, ali po nekim velikim opterećenjem, to nam je cilj, da vidimo do kojih granica igrači mogu ići. Mislim da možemo biti zadovoljni sa svima, angažmanom i nekim drugim stvarima. Oni rade dobro i profesionalno. I da je ostalo 0:0, ne bi bilo nezasluženo, kazao je Mulalić, pa dodao:

- Hvala Širokom što je došao ovdje da odigramo utakmicu. Bila je to jedna dobra, muška utakmica, gdje se stvarno pariralo na obje strane. Bilo je svega za vidjeti.

Mulalić se potom osvrnuo na Krpića, koji je danas igrao protiv Širokog Brijega.

- Krpić je odradio treći trening sa nama. Nismo htjeli da ga forsiramo i da napravimo neku štetu, odnosno da ga povrijedimo. U dogovoru je bilo da osjeti ekipu. Bitno nam je da do utakmice sa Leotarom odigra što više, da on nalegne na igrače, igrači na njega, jer je novi. Trebat će i njemu vremena da se vrati što se tiče fizike, ali on je radan, profesionalac, tako da se ja ne sekiram kada je on u pitanju. Samo moramo voditi računa da se ne povrijedi i danas je igrao poluvrijeme, čak mu je možda u ovoj fazi i previše. Da bi osjetio ekipu, bolje je da što više vremena provodi sa ekipom, kazao je Mulalić.

Trener Željezničara je potom najavio i duel protiv Posušja, koji se igra u četvrtak i ovaj meč bi za klub sa Grbavice poslužio kao generalna proba pred nastavak proljetne polusezone.

- Planiramo da završimo ovaj treći ciklus tu, a poslije toga imamo još jedan ciklus u Sarajevu pred duel protiv Leotara. Utakmica će se najvjerovatnije igrati u Posušju jer vidim da i oni to traže jer imaju utakmicu da odigraju protiv Veleža na normalnoj travi. Malo je nama to problem jer smo cijelo vrijeme radili na umjetnoj travi, ali ispast će nam kao utakmica u gostima. Sigurno će to biti dobra provjera, odnosno protiv dobrog protivnika, poručio je Mulalić. 

Učitaj još novosti