06. 02. 2023 - 14:02
Problem s dvoranom na Ilidži, košarkašice Bosne i Hercegovine...
907
Shares
Problem s dvoranom na Ilidži, košarkašice Bosne i Hercegovine čekaju rješenje

Problem s dvoranom na Ilidži, košarkašice Bosne i Hercegovine čekaju rješenje

06. 02. 2023 - 14:02
0
Shares

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine se danas okupila u Sarajevu pred posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Makedonije 9. februara i Njemačke 12. februara.

Nažalost, košarkašice i selektor Goran Lojo su se suočili s velikim problemom.

Naime, jutarnji trening je Lojo morao skratiti jer u dvorani KSC "Sabit Hadžić" nije bilo grijanja.

"Jutros smo pokušali odraditi trening koji je trebao trajati dva sata, ali nismo mogli jer su u dvorani loši uslovi. Tačnije, nema grijanja ili ono ne radi. Nadamo se da će se to popraviti jer ako grijanja ne bude, ne vjerujem da će delegat dozvoliti da se ovdje igra utakmica", rekla je tim menadžerica reprezentacije Razija Mujanović na današnjoj konferenciji za medije.

Selektor Goran Lojo je potom govorio o onome šta reprezentaciju očekuje na parketu.

"Nadam se da će se danas riješiti ovi problemi i da ćemo odraditi ovaj mini-ciklus do prve utakmice na najbolji mogući način. I dalje imamo teoretske šanse za plasman na Eurobasket jer ako pobijedimo u obje utakmice, završit ćemo kao drugi i zavisit ćemo od ostalih rezultata jer četiri najbolje drugoplasirane idu na prvenstvo. Također, postoji šansa da se otvore još dva mjesta ako Izrael i Slovenija, kao domaćini sljedećeg EP, završie prvi ili drugi u svojim grupama", rekao je Lojo koji je dodao da najprije naša selekcija treba savladati Sjevernu Makedoniju, pa onda razmišljati o Njemačkoj.

Kapiten ekipe Milica Deura je poručila u ime igračica da će dati sve od sebe da ostvare dobar rezultat, a naturalizirana igračica Courtney Hurt je istakla kako je najbitnije da igračice daju sve od sebe.

Učitaj još novosti