06. 02. 2023 - 08:10
Zbog Spallettijeve izjave mnogi navijači Napolija neće imati...
907
Shares
Zbog Spallettijeve izjave mnogi navijači Napolija neće imati sna u narednom periodu

Zbog Spallettijeve izjave mnogi navijači Napolija neće imati sna u narednom periodu

06. 02. 2023 - 08:10
0
Shares

Napoli igra sjajno ove sezone u Seriji A. Naime, ovaj tim suvereno drži vrh tabele i u vikendu iza nas savladao je Speziju sa sigurnih 3:0.

Ambicije Napolitanaca su velike, a neće se zadovoljiti samo naslovom prvaka u Seriji A. Jasno je da žele do velikog uspjeha i u Ligi prvaka, što ne krije trener Luciano Spalletti.

Spezija je spremila dobru taktiku, pritiskala nas na sredini terena, ali bilo je prostora za igru. Nismo mogli da pronađemo isti tempo kao na prethodnim utakmicama, no sve je ispalo najbolje po nas“, rekao je Spalletti.

U Napoliju već razmišljaju o 21. februaru i meču osmine finala Lige prvaka. Rival će im biti Eintracht iz Frankfurta.

"Imamo namjeru da osvojimo i Ligu prvaka. To je naša odluka. Pokušat ćemo to napraviti zbog naših navijača. Moramo da budemo ponosni na ljubav koju nam pružaju i da to prenesemo na teren“, jasan je bio Spalletti.

Iako je njegov tim jučer slavio, Spalletti je bio ogorčen zbog ponašanja dijela navijača Spezije koji su čak ismijavali smrt legendarnog Diega Maradone.

Dvostruki strijelac za goste bio je Victor Osimhen, koji je prije početka utakmice otišao na tribinu domaćih navijača kako bi se lično izvinio navijačici koju je slučajno pogodio u glavu.

Tada je izgledalo sve u najboljem redu, navijači Spezije bili su oduševljeni potezom zvijezde Napolija, a kasnije tokom utakmice ultrasi domaćeg tima vrijeđali su na sve moguće načine Napoli.

Međutim, sve je to donekle i podnošljivo, sve dok nisu počeli ismijavati smrt legende Napolija Diega Maradone.

Povike su oštro osudili mediji i trener Napolija Luciano Spalletti, koji ima dom u La Speziji i ovdje je igrao nekoliko godina.

"La Spezia mi puno znači, ovdje imam mnogo prijatelja, dolazim ovdje svako ljeto, pa ako me sretnu na ulici, ti mi navijači moraju reći iste stvari u lice", rekao je Spalletti na konferenciji za novinare, dodavši:

“Ne mislim na bilo koju specifičnu bazu navijača, nego na navijače općenito na stadionima – oni moraju prestati skandirati protiv drugih momčadi. To je trebao biti trenutak kada se okupite i podržite svoju momčad, uživate u nogometu".

Napoli ima čak 13 bodova više od Intera, te 16 od Rome.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti