06. 02. 2023 - 07:55
Ivan Rakitić nikad oštriji: Nakon poraza od Barcelone se...
907
Shares
Ivan Rakitić nikad oštriji: Nakon poraza od Barcelone se nagovorio saigračima i treneru

Ivan Rakitić nikad oštriji: Nakon poraza od Barcelone se nagovorio saigračima i treneru

06. 02. 2023 - 07:55
0
Shares

Iako je Barcelona uvjerljivo vodeća, a Sevilla tek 16., samo tri boda od zone ispadanja, njihov susret na Camp Nouu bio je derbi 20. kola La Lige. U fokusu je bio Ivan Rakitić, kapiten Seville, ali i legenda oba španska velikana. On je u Barcelonu došao u ljeto 2014., poslije tri i pol godine u Sevilli, u koju se vratio šest godina kasnije, nakon što je za Barcelonu odigrao 310 utakmica i osvojio sve. 

Nakon 271. nastupa za Sevillu dao je izjavu koja je izazvala veliku pažnju španskih medija. Rakitić je, naime, otvoreno kritikovao trenera Jorgea Sampaolija i suigrače zbog kukavičluka nakon što ih je Barcelona pobijedila 3:0. Sevilla se držala do 58. minute, ali onda je domaćin prvim golom pokrenuo trijumf. 

"Morate biti puno, daleko hrabriji od onog što je bila ova momčad da biste na Camp Nouu uzeli nešto. Jer ako ovdje ne pokažete hrabrost odmah, nego kalkulirate i čekate, Barcelona vas na kraju nagazi. Tako je i bilo", izjavio je Rakitić za DAZN, ali i nastavio kritizirati trenera i suigrače: "Morate biti daleko hrabriji, pokušavati napraviti nešto, nastojati uzeti loptu, izlaziti više... A to se ništa nije pokazalo."

Nakon što je kritikovao svoje igrače i trenera, Rakitić je nahvalio navijače suparničke ekipe: "Hvala navijačima Barcelone na divnom dočeku. Ovdje sam proveo nevjerovatne godine, a oni su uvijek bili sjajni prema meni i jako sam im zahvalan na aplauzu." 

 

Index.hr

Učitaj još novosti