05. 02. 2023 - 23:14
ČUDESNO, DINAMO DOVEO BRAZILSKO ČUDO OD DJETETA: Belinho (14)...
907
Shares
ČUDESNO, DINAMO DOVEO BRAZILSKO ČUDO OD DJETETA: Belinho (14) je jedan od najvećih talenata na svijetu

IMA 14 GODINA

ČUDESNO, DINAMO DOVEO BRAZILSKO ČUDO OD DJETETA: Belinho (14) je jedan od najvećih talenata na svijetu

05. 02. 2023 - 23:14
0
Shares

Spletom tragičnih okolnosti iz Rio de Žaneira je u Zagreb dospio najveći talent Južne Amerike, tek 14-godišnji fudbalski vunderkind Rafael Gomeš Sirino (Gomes Cirino), prenosi Hina u nedjelju Večernji list.

Nezasluženo je ispod radara prošao jedan vrlo zanimljiv, intrigantan, pa i senzacionalan posao koji je Dinamo odradio u prijelaznom roku. Naime, u Dinamovim pionirima od ovoga proljeća zaigrat će jedan od najvećih, možda i najveći svjetski talent svog godišta, 14-godišnji Brazilac Rafael Gomeš Sirino (Cirino), poznatiji kao Belinjo (Belinho).

YouTube je preplavljen njegovim spektakularnim majstorstvima u dresu njegovog donedavnoga kluba Vasko da Game, a u njima će uskoro moći uživati i zagrebačka publika. Belinjo je jedna sasvim drugačija fudbalska dimenzija.

No kako je jedan tako darovit dječak uopće završio u Dinamu? Ispalo je to tako spletom nesretnih, tragičnih okolnosti, zbog koji je njegov otac poželio napustiti Rio de Žaneiro i otvoriti novo životno poglavlje na drugom kraju svijeta.

U tome mu je pomogao najviše rangirani hrvatski fudbalski menadžer Endi Bara (Andy), vlasnik agencije Niagara Sport Company, te njegov brat Deni Bara (Denny).

U listu podsjećaju da je sličnu priču kao Belinjo imao svojedobno i Eduardo da Silva, koji se s 15 godina preselio iz Rija u Zagreb.

Učitaj još novosti