05. 02. 2023 - 08:08
FRANCUZ U NEVJERICI ZBOG ĐOKOVIĆA: Ili u Srbiji imaju neki...
907
Shares
FRANCUZ U NEVJERICI ZBOG ĐOKOVIĆA: Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno, sitnice nemaju smisla

FRANCUZ U NEVJERICI ZBOG ĐOKOVIĆA: Ili u Srbiji imaju neki novi metod ili je ovo čudno, sitnice nemaju smisla

05. 02. 2023 - 08:08
0
Shares

Francuski teniser Enzo Couacaud, jedini igrač koji je osvojio set protiv Novaka Đokovića na Australian Openu, kaže da mu je čudno kako je srbijanski teniser igrao sa povredom i da nikada u karijeri nije vidio metode koje je koristio. Uz to, kaže da su to potpuno suprotne metode od onog što mu govore u Francuskoj.

Ovaj teniser izgubio je od Đokovića u drugom kolu Australian Opena rezultatom 3:1 u setovima (6:1, 6:7, 6:2, 6:0), ali se bez obzira na sve pita kako je moguće da je Đoković jedini sportista na svijetu koji unatoč bolovima uspjeva da nastavi igrati.

"Između onoga što se vidi na TV-u i onoga što je u realnosti nema mnogo razlike. Rekao je da ima tu povredu, veliku povredu, a mnogi borbeni sportisti ne mogu nastaviti meč ako su povrijeđeni. Nadal se povrijedio i nije više mogao trčati, Mbappe je van terena dvije sedmice zbog povrede, a to su najveći sportisti svijeta, ne oni koji samo imaju pristup najboljoj opremi i brizi. Teško je povjerovati u to da samo jedan čovjek na svijetu to može", rekao je Couacaud.

Nakon toga, kaže kako sebe ne može zamisliti kako igra s bilo kojom povredom, a ne nekom ozbiljnijom i većom. Otkrio je i to da je u jednom trenutku sebi rekao da u Srbiji možda imaju posebne metode, iako mu je teško povjerovati u to.

"Ne mogu zamisliti sebe da igram s povredom, nemam ni nivo Đokovića, ni njegovo tijelo, kao ni pristup tretmanima koje mu pružaju. Ali, kada uzmemo primjere Nadala i Mbappea, a pogotovo Rafe koji na Wimbledonu nije mogao servirati, a znamo koliko je otporan, sve djeluje pomalo nategnuto. Neki ne mogu izaći na teren, a neki osvoje Grand Slam tako što igraju 15 dana bez prestanka. Neke sitnice nemaju smisla, meni u Francuskoj govore da se ne istežem kada sam povrijeđen, a Novak se sve vrijeme istezao. Rekao sam sebi: 'Ili u Srbiji imaju novi metod ili je ovo čudno...'. On ima svoje ljude, ja sam daleko od toga da pričam o autentičnosti, ali je istina da je u to teško povjerovati", smatra ovaj teniser, prenosi Klix

Učitaj još novosti