04. 02. 2023 - 15:46
KAKVO PONIŽENJE: Nikome nije bilo jasno šta znači broj 96 na...
907
Shares
KAKVO PONIŽENJE: Nikome nije bilo jasno šta znači broj 96 na terenu njemačkog kluba, a onda je stiglo objašnjenje

CVAJTA

KAKVO PONIŽENJE: Nikome nije bilo jasno šta znači broj 96 na terenu njemačkog kluba, a onda je stiglo objašnjenje

04. 02. 2023 - 15:46
0
Shares

Fudbaleri Braunschweiga na svom terenu slavili su protiv Heidenheima s 2:0 u meču 19. kola njemačke Cvajte. No, svi pričaju o izgledu terena na Eintracht stadionu za koji su se pobrinuli navijači Hannovera koji su sinoć uspjeli da provale na stadion ljutog rivala i ostave jasan znak na centru igrališta.

Utakmica između Braunscweiga i Heidenheima počela je u 13:30 sati, ali navijače domaćeg kluba dočekao je pravi šok kada su ušli na stadion jer su vidjeli da nešto ne štima na terenu kao inače.

Naime, na centru igrališta vidio se jasan znak, odnosno broj 96 i na početku mnogima nije bilo jasno šta se dešava. Ipak, ubrzo je stiglo objašnjenje zašto je taj broj nacrtan na centru igrališta i o kakvoj provokaciji se radi.

braunschweig

Njemački mediji objavili su da su sinoć u sitne sate navijači Hannovera provalili na stadion i na centru igrališta su nacrtali broj 96 koji je inače zaštitni znak njihovog kluba.

Poznato je da su Braunschweig i Hannover veliki rivali i da navijači ovih klubova često rade svakakve stvari, ali čini se da su fanovi Hannovera sada otišli korak dalje i u potpunosti su na spavanju uhvatili svoje protivnike.

Fotografija terena s današnje utakmice obilazi svijet jer mnogima u početku nije bilo jasno šta taj broj predstavlja, ali kada je stiglo objašnjenje stvari su postale dosta jasnije.

Ljudi koji se brinu za održavanje ovog terena pokušali su da saniraju štetu i poprave ono što su navijači Hannovera uradili, ali nisu imali dovoljno vremena da to učine prije početka današnje utakmice.

Neku štetu su uspjeli da poprave, ali broj 96 se i dalje jasno vidi jer su se navijači Hannovera dobro potrudili i došli očito spremni kako bi se sve to vidjelo i tokom današnje utakmice što im je i uspjelo.

Učitaj još novosti