04. 02. 2023 - 15:39
ZVIJEZDA REALA ZAMALO OSTALA BEZ NOGE: Kakav šok, Madrid...
907
Shares
ZVIJEZDA REALA ZAMALO OSTALA BEZ NOGE: Kakav šok, Madrid totalno poludio na slavnog Argentinca

PRIMERA

ZVIJEZDA REALA ZAMALO OSTALA BEZ NOGE: Kakav šok, Madrid totalno poludio na slavnog Argentinca

04. 02. 2023 - 15:39
0
Shares

Mario Kempes razbjesnio je navijače Real Madrida komentarom brutalnog starta braniča Valencije Gabriela Pauliste na Viniciusu…

Brutalni start Gabriela Puliste na Viniciusu tema je dana u Španjolskoj. Kod rezultata 2:0 za Real, vidno iznervirani branič Valencije u 72. minuti poput drvosječe je pokosio hitronogog Brazilca, koji ga je izluđivao tijekom cijele utakmice. A tko će koga, nego svoj svoga.

Paulista je također Brazilac, doduše, rođen je u Sao Paulu, a Vinicius u okolici Rio de Janeira. Između ta dva najveća brazilska grada, odnosno metropolitanska područja vlada golemi rivalitet po svim pitanjima, napose u nogometu.

Elem, Vinicius je prošao sunarodnjaka po lijevoj strani, lopta je već otišla daleko, ali to nije spriječilo Paulistu da snažno zamahne i sasječe Realova napadača „low kickom“ kakvog se ne bi posramili ni profesionalni MMA borci. 

Vinicius je poletio zrakom i otkotrljao se prema reklamama, Bernabeu je zanijemio, bio je to očigledan šok, nekoliko sekundi nije se znalo što je s Viniciusom sve dok nije skočio je kao ofuren na noge i zajedno sa suigračima napao Paulistu.

Nastala je velika gužva, publika na Bernabeuu skočila je na noge i zasula uvredama braniča Valencije, koji je dobio izravan crveni karton i morao je napustiti travnjak praćen glasnim negodovanjem navijača Reala.

U isto vrijeme stručni komentator na ESPN-u bio je Mario Kempes, legendarni Argentinac koji je svojevremeno nosio dres Valencije. Njegov komentar opasane situacije posebno je ražestio Madridiste. Našao se na naslovnicama svih viđenijih španjolskih sportskih dnevnika. Madridski mediji rafalnom paljbom udarili su po slavnom napadaču koji je donio Argentini prvi naslov prvaka svijeta 1978.

„Umjesto da osudi nasilnu akciju braniča Valencije, Kempes je dao komentar kojim je izgleda opravdao pogibeljni prekršaj“, konstatirala je Marca.

"To je bilo jasno i dobro ga je uhvatio, ha? Poletio je zrakom, a da ga je pogodio u stajnu nogu, sve bi polomio", kazao je Kempes u uvodu, a onda je uslijedila kontroverzna izjava.

"Rekao sam već to i netko će se možda složiti sa mnom. Vinicius se voli poigravati sa suparnicima i prije ili kasnije naći će se netko tko mu to neće oprostiti. Paulista ga je pogodio dolje i samo ga je podigao u zrak, a da ga je udario po koljenu, ne znam kako bi Vinicius prošao“, konstatirao je Kempes i izazvao lavinu kritika u Madridu.

Izjava je istog trena postala viralna, društvene mreže su gorjele. Na Kempesa se sručio sav bijes Madridista. Argentinca se optužuje da je pokušao opravdati Paulistinu reakciju načinom na koji Vinicius igra nogomet, što je po kritičarima nedopustivo.

Još jedan bivši igrač Valencije i legenda španjolskog nogometa, Davida Villa, bio je puno kritičniji prema Paulisti.

"Nogomet je kontaktni sport, ali kada ne idete na loptu i idete na čovjeka, kao što je to u ovom slučaju, nije važno koji dres nosite, to je previše. Volim kad su igrači agresivni, ali uvijek moraju ići na loptu. Ako odu predaleko, moraju snositi posljedice", zaključio je Villa u razgovoru za DAZN.

Učitaj još novosti