04. 02. 2023 - 15:27
VELIKO IZNENAĐENJE, HOĆE LI IH KOŠTATI I NASLOVA? Arsenal...
907
Shares
VELIKO IZNENAĐENJE, HOĆE LI IH KOŠTATI I NASLOVA? Arsenal poražen kod davljenika nakon najgore partije sezone

PREMIERSHIP

VELIKO IZNENAĐENJE, HOĆE LI IH KOŠTATI I NASLOVA? Arsenal poražen kod davljenika nakon najgore partije sezone

04. 02. 2023 - 15:27
0
Shares

Iznenađenje u 22. kolu engleske Premier lige. Everton koji se bori za ostanak u ligi uspio je da savlada lidera na tabeli, Arsenal. Bilo je 1:0 na Goodison Parku.

Gledali smo poprilično dosadnih prvih pola sata, da bi prvu veliku šansu vidjeli pred golom Arsenala. Calvert-Lewin je malo zakasnio na jednu loptu u kaznenom prostoru Topnika i propala je dobra šansa.

Samo minut kasnije Doucoure je propustio veliku šansu. Glavom je s 11 metara poslao loptu tik pored gola.

Prva prava šansa za Arsenal došla je pet minuta prije odlaska na odmor. Bukayo Saka je šutirao, no njegov šut je blokirao neko od Evertonovih fudbalera.

Otvaranje drugog dijela donosi novu šansu za Everton. Gueye je šutirao, no golman Arsenala bio je nepremostiva prepreka.

McNeil je ubacio iz kornera, a James Tarkowski glavom postiže pogodak za 1:0, što će se kasnije ispostaviti kao konačan rezultat.

Pokušao je Arteta s izmjenama. Ubacio je Vieiru i Tomiyasua, no Arsenal nije uspio da dođe ni do boda. Vrijedi istaći i da je na ovoj utakmici debitovao Jorginho koji je ušao u 59. minuti.

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi s 50 bodova, pet manje ima Manchester City koji sutra igra protiv Tottenhama.

Što se Evertona tiče, s obzirom na to da nisu doveli nikakva pojačanja, a prodali Gordona, smatraju se najugroženijim timom u ligi i pravo čudo, koje je danas možda i započelo, trebat će da se desi da ostanu u ligi.

Karamele su ovom pobjedom, barem nakratko, pobjegle iz opasne zone i s 18 bodova su na 17. mjestu. Po bod manje, ali i meč manje imaju Wolves i Bournemouth, dok je Southampton posljednji s 15 bodova.

Učitaj još novosti