04. 02. 2023 - 13:41
OPAAAA, MESSI NIKAD DIREKTNIJI I ISKRENIJI: Vratit ću se u...
907
Shares
OPAAAA, MESSI NIKAD DIREKTNIJI I ISKRENIJI: Vratit ću se u Barcelonu!

ARGENTINAC TAMO NAMJERAVA ŽIVJETI

OPAAAA, MESSI NIKAD DIREKTNIJI I ISKRENIJI: Vratit ću se u Barcelonu!

04. 02. 2023 - 13:41
0
Shares

Lionel Messi je 2021. godine napustio Barcelonu i kao slobodan igrač potpisao za PSG. Otada se vrlo često priča o njegovom povratku.

O tome je govorio u posljednjem intervjuu Xavi Hernandez, trener Barcelone. Otkrio je da su Messiju vrata otvorena. 

Xavi je u intervjuu koji je objavio Hindustan Times komentarisao mogućnost povratka najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Kataru u glavni grad Katalonije.

"Zašto ne? On odlučuje šta želi. On najbolje zna šta osjeća. Naravno, Barcelona će uvijek biti njegov dom. On zna da ovdje ima otvorena vrata, pogotovo ako sam ja trener. Da vidimo šta želi učiniti. Odluka više ovisi o njemu nego o klubu", kazao je Xavi vrlo direktno i iskreno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

U kontekstu povratka u Barcelonu govorio je i sam Messi. No, nije mislio na klub, nego na grad. 

"Kada završim karijeru vratit ću se u Barcelonu da živim, to je moj dom", rekao je Leo Messi za Diario Ole. 

Messi trenutno nije potpisao novi ugovor sa PSG-om, iako su dvije strane nedavno bile u pregovorima nakon povratka Argentinca sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Štaviše, pričalo se da je fudbaler prihvatio uslove novog ugovora, ali publikacija TycSports donosi posljednje detalje pregovora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Konkretno, pomenuta publikacija otkriva da su agenti Lea Messija odlučili da blokiraju pregovore sa PSG-om, bar za sada. Za sada nisu poznati nikakvi detalji o ovoj odluci.

Francuzi su, međutim,prije nekoliko dana otkrili da je razlog zašto južnoamerička zvijezda oklijeva da produži nezadovoljstvo koje ima ultrasima tima, s kojima nije u najboljim odnosima.

Messijev ugovor ističe na kraju sezone i ostaje za vidjeti šta će odlučiti. Vrata Barcelone su otvorena, PSG ga želi zadržati, a spominje se i prelazak u Saudijsku Arabiju. 

Učitaj još novosti