04. 02. 2023 - 12:38
ZVANIČNO: Sulejman Krpić novi-stari napadač Željezničara
907
Shares
ZVANIČNO: Sulejman Krpić novi-stari napadač Željezničara

VRAĆA SE NA GRBAVICU

ZVANIČNO: Sulejman Krpić novi-stari napadač Željezničara

04. 02. 2023 - 12:38
0
Shares

Sulejman Krpić je novi-stari fudbaler FK Željezničar, saopšteno je sa Grbavice.

Prema ugovoru koji je potpisao, Krpić će se na Grbavici zadržati dvije godine, odnosno do januara 2025. godine kada će imati 34 godine.

Za FK Željezničar igrao je u periodu od 2018. do 2020. godine, a sada se ponovo vraća na Grbavicu da pomogne timu Edisa Mulalića da izbori plasman na evropsku scenu. 

Za Željezničar je nastupio 54 puta i postigao 31 gol uz jednu asistenciju. Bolji učinak ima samo u Slobodi gdje je postigao šest golova više uz četiri asistencije više, ali je i odigrao čak 46 utakmica više nego u plavom dresu.

Posljednji angažman Brčak je imao u Australiji gdje je nastupao za Western Sydney. Prije toga igrao je za Tuzla City, Astru Giurgiu, Suwon Bluewings, Tractor Sazi, Slobodu, AIK, Metalac, Sarajevo, LASK II, te u juniorskim kategorijama za zagrebački Dinamo i Orašje.

Odigrao je i jednu utakmicu za A reprezentaciju Bosne i Hercegovinu, onu prijateljsku u Los Angelesu protiv SAD-a u decembru 2021. godine. Bio je to meč van FIFA-inog termina na kojem su nastupili igrači iz Premijer lige BiH, a naša selekcije je poražen s 1:0. 

 

Učitaj još novosti