03. 02. 2023 - 12:46
Šokantna pozadina najvećeg transfera zime: Pregovori...
907
Shares
Šokantna pozadina najvećeg transfera zime: Pregovori eskalirali, čelnici zamalo u tučnjavi

Šokantna pozadina najvećeg transfera zime: Pregovori eskalirali, čelnici zamalo u tučnjavi

03. 02. 2023 - 12:46
0
Shares

Najveći transfer zime ostvarile su ekipe Benfice i Chelseaja, a na kraju je Enzo Fernandez nakon mukotrpnih pregovora završio na Stamford Bridgeu. No, portugalski mediji navode da je u pozadini transfera bilo mnogo problema.

I na osnovu onih informacija iz javnosti koje smo imali odavno, lako je zaključiti da su pregovori oko argentinskog reprezentativca bili problematični.

No, ono što je ugledni portugalski list Record otkrio jutros, prelazi granicu normalnih pregovora.

Dugotrajne rasprave okončane su u posljednjim trenucima prijelaznog roka, a sve je krenulo nakon sjajnog nastupa Argentinca na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je Enzo pomogao svojoj Argentini osvojiti toliko željeni trofej prvaka svijeta. Za to je dobio prestižnu nagradu za najboljeg mladog igrača turnira.

Portugalski Record otkrio je da je tokom pregovora bilo mnogo napetosti između dvije strane kada su se sastali da bi lično pregovarali oko 22-godišnjeg veznjaka.

Rasprava je eskalirala toliko da su šefovi dva kluba bili blizu fizičkog obračuna. Razgovori su održani 3. januara, a sastali su se predsjednik Benfice Rui Costa i vlasnik Chelseaja Todd Boehly.

Jedan od razloga eskalacije u pregovorima je to što je Benfica tražila da Chelseajev Mateo Kovačić bude uključen u ugovor za Fernandeza.

To nije sve, pošto list tvrdi da je Fernandez prijetio da će podijeliti video u kojem kritikuje upravljačku strukturu Benfice ukoliko ga ne puste u Chelsea.

Na kraju je sve završilo na najbolji način za obje strane. Benfica je dobila rekordan iznos za engleski nogomet i 121 milion eura, a Chelsea je dobio igrača kojeg je silno želio.

Učitaj još novosti