03. 02. 2023 - 07:57
Ancelotti mijenja kurs, ovo očekuje Modrića u nastavku:...
907
Shares
Ancelotti mijenja kurs, ovo očekuje Modrića u nastavku: Objasnio je razlog za ovakve poteze

Ancelotti mijenja kurs, ovo očekuje Modrića u nastavku: Objasnio je razlog za ovakve poteze

03. 02. 2023 - 07:57
0
Shares

Luka Modrić vratio se u prvi sastav Reala nakon što je dvije prvenstvene utakmice dobio malu minutažu s klupe, ali ga je Carlo Ancelotti u domaćoj pobjedi nad Valencijom (2:0) u 19. kolu La Lige opet zamijenio rano, već u 65. minuti. Tako je nastavio s praksom koja traje otkako se hrvatska legenda najvećeg svjetskog kluba vratila sa SP-a.

U pet sedmica od tada Real je odigrao deset utakmica. Donedavno nezamjenjivi Modrić bio je prvotimac samo na njih pet, ali je tek jednu, gradski derbi protiv Atletica u četvrtfinalu kupa, odigrao od početka do kraja. U svim ostalim nastupima kao prvotimac zamijenjen je rano, najkasnije u 74. minuti. Na tri utakmice dobio je skromnu minutažu kao rezerva, dok na dvije nije bio u konkurenciji. 

Osim toga, Modrić je, s  izuzetkom utakmice protiv Atletica, na svim tim utakmicama igrao slabije. Naravno, razlozi za sve ovo su i njegova dob (37), zatim premorenost nakon što je na SP-u odigrao maksimalnih sedam utakmica te ubitačno gust raspored Reala, zbog kojeg Ancelotti mora rotirati igrače.

Međutim, čak i uzimajući u obzir sve navedeno špansku javnost i navijače Reala bode u oči kada Modrića vide na klupi ili rano zamijenjenog, pa je zato Ancelotti nakon utakmice dobio novinarsko pitanje: "Govorili ste da je Modrić nezamjenjiv. Je li njegov status i dalje takav s obzirom na to da ste ga opet rano zamijenili?"

Ancelotti je odgovorio: "U procesu smo tranzicije, smjene generacija i to će trajati do kraja sezone. Nastavit ću davati značajniju minutažu igračima koji su po statusu iza Modrića, ali uzimajući u obzir da je on esencijalan." Inače, Modriću za četiri mjeseca završava ugovor s Realom, a klub u kojem je 11 godina mu još nije ponudio novi. 

 


Index.hr

Učitaj još novosti