03. 02. 2023 - 07:44
Igrač Manchester Uniteda bio je u velikom problemu, ali...
907
Shares
Igrač Manchester Uniteda bio je u velikom problemu, ali oslobođen je optužbi: Evo šta klub planira s njim

Igrač Manchester Uniteda bio je u velikom problemu, ali oslobođen je optužbi: Evo šta klub planira s njim

03. 02. 2023 - 07:44
0
Shares

Nogometni velikan Manchester United oglasio se saopćenjem za javnost u vezi najnovijih informacija o svom nogometašu Masonu Greenwoodu.

Mladi nogometaš (21) nakon godinu dana pušten je iz pritvora i oslobođen je optužbi za pokušaj silovanja, napad i seksualno zlostavljanje svoje bivše partnerice.

Danas je policija Greater Manchestera ozvaničila da je Greenwood slobodan po svim tačkama optužnice te da mu se neće suditi u novembru.

Kada su se šokantne informacije pojavile u javnosti, Manchester United je odmah suspendovao ugovor s jednim od najboljih igrača kluba. Ugovor traje do 2025. godine, no suspendovan je za vrijeme trajanja procesa.

Stoga, mnogi se pitaju da li će Greenwood nastaviti nogometnu karijeru te da li će ostati u Unitedu. O svemu se oglasio slavni klub i najavio pokretanje vlastitog procesa, nakon čega će biti donesena konačna odluka.

"Manchester United prima na znanje odluku Državnog tužilaštva da su sve optužbe protiv Masona Greenwooda odbačene. Klub će sada provesti vlastiti proces u klubu, prije nego što odredi sljedeće korake", saopćeno je na zvaničnoj stranici Manchester Uniteda.

Podsjetimo, ovaj mladi nogometaš za Manchester United već do 20. godine odigrao je 83 utakmice i postigao 22 gola. Debitovao je i za seniorsku reprezentaciju Engleske, ali je neaktivan otkako traje proces od januara prošle godine.

Učitaj još novosti