02. 02. 2023 - 23:08
Juventus prošao dalje, čeka nas spektakl u polufinalu
907
Shares
Juventus prošao dalje, čeka nas spektakl u polufinalu

Juventus prošao dalje, čeka nas spektakl u polufinalu

02. 02. 2023 - 23:08
0
Shares

Juventus je u rezultatskoj krizi u posljednje vrijeme, ali je večeras pred svojim navijačima uspio da pobijedi Lazio sa 1:0 i da se plasira u polufinale Kupa Italije.

Staroj dami je, što je svima već poznato, oduzeto čak 15 bodova u Seriji A, zbog čega su izgubili šanse da se bore za titulu, a po svemu sudeći i za Evropu.

Kup sada ostaje jedina šansa za Staru damu, a uz puno borbenosti večeras su uspjeli da savladaju Lazio i da uđu u samu završnicu Kupa.

Nije viđen lijep nogomet u Torinu, ali bilo je to i očekivati jer se radi ipak o meču s velikim ulogom.

Gol odluke postignut je u samoj završnici utakmice. Igrala se 44. minuta kada je Filip Kostić ubacio, a Bremer loptu smjestio u mrežu gostiju iz Rima
U nastavku meča velika borba za svaku loptu, Lazio je pokušavao da napadne i da se vrati, ali skoro da nije bilo prave prilike za nebesko-plave, koji se sada okreću prvenstvu gdje će pokušati da se plasiraju u Ligu prvaka.

Juventus unatoč svemu jedan je od glavnih favorita za osvajanje Kupa. Staroj dami slijedi duel sa Interom u polufinalu, što će uistinu biti pravi spektakl.

Mnogo manje atraktivan je drugi meč polufinala u kojem se sastaju Cremonese, koji je iznenađujuće izbacio Romu, te Fiorentina, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti