02. 02. 2023 - 20:27
Čudna situacija u Portugalu: Zvijezdu Sportinga zbog jednog...
907
Shares
Čudna situacija u Portugalu: Zvijezdu Sportinga zbog jednog poteza izviždali vlastiti navijači

Čudna situacija u Portugalu: Zvijezdu Sportinga zbog jednog poteza izviždali vlastiti navijači

02. 02. 2023 - 20:27
0
Shares

Smiješna i bizarna situacija dogodila se sinoć u prvenstvu Portugala tokom utakmice Sporting - Braga.

Sporting je deklasirao Bragu sa 5:0, a Pedra Goncalvesa, nogometaša domaće ekipe, izviždali su vlastiti navijači.

Igrala se treća minuta sudijske nadoknade u susretu 18. kola portugalske lige. Utakmica je već bila odlučena, jer su domaćini vodili 4:0 nakon dva pogotka Japanca Hidemase Morite (8., 46.), Engleza Marcusa Edwardsa i Brazilca Matheusa Reisa (85.). Sudija je potom dosudio kazneni udarac za domaćine.

Tada se dogodila smiješna, ali i bizarna stvar. Loptu je uzeo Pedro Goncalves, 24-godišnji veznjak Sportinga, jedna od najvećih zvijezda Lisabonaca.
Međutim, domaći navijači su tražili da Ricardo Esgaio dobije priliku. Sam Esgaio prišao je Goncalvesu koji se spremao pucati i zamolio ga da mu da loptu i pusti ga da izvede jedanaesterac. Goncalves, međutim, nije mario za to i odbio je.

Objavu POGLEDAJTE OVDJE

Tada su navijači Sportinga počeli glasno zviždati. Samo 18-godišnji napadač Lisabona Youssef Chermiti rukama je pokazivao prema njima da stanu.

“Esgaio je igrač kojeg treba igrati i podržavati. To je pokazao tokom mnogo godina u SC Bragi iu svojoj prvoj sezoni u Sportingu. Nije imao sreće što je na svojoj poziciji imao izuzetnog igrača kao što je Porro. Ni njemu stvari nisu uvijek išle po volji. Navijači su, međutim, uvijek podržavali Esgaia. Pola njegovih uspjeha bilo je zahvaljujući navijačima", rekao je Rubet Amorim, trener Sportinga.

Portugalski mediji nisu objasnili zašto Pedro Goncalves nije želio prepustiti loptu. Možda zato što ima priliku okititi se titulom najboljeg strijelca portugalske lige. Ima deset golova i treći je među najučinkovitijima

Učitaj još novosti