02. 02. 2023 - 19:59
Naredna dva gola Lewandowskog skupo će koštat Barcelonu
907
Shares
Naredna dva gola Lewandowskog skupo će koštat Barcelonu

Naredna dva gola Lewandowskog skupo će koštat Barcelonu

02. 02. 2023 - 19:59
0
Shares

Katalonski gigant, koji je posljednjih godina često bio predmet sprdnje zbog svojih poslovanja i transfer politike, uspio je pronaći nešto novo za podsmijeh, promašivši jedan posao u utorak za manje od 20 sekundi.

Imala je Barcelona cijeli januar da riješi dolazak Bernarda Silve iz Manchester Cityja, a na kraju u zadnjim satima se aktivirala i nije stigla da finalizira posao.

Za razliku od januara, tokom ljetnog prijelaznog roka Barca je uspijevala da dovede neka važna pojačanja, a najvažnije i najveće svakako je bio Robert Lewandowski, koji je kupljen od Bayerna.

Do sada je zabio 14 golova na 16 mečeva u španskoj La Ligi. Ukupno ima 23 gola u svim natjecanjima i, prema Mundo Deportivu, klub duguje Bayernu 1,25 miliona eura nakon što postigne 25 golova za sezonu. U svakoj sezoni Lewa kada zabije 25 golova, njegovom bivšem klubu ide 1,25 miliona eura bonusa.

Poljski napadač postigao je 23. pogodak u srijedu navečer protiv Real Betisa, u utakmici u kojoj je njihova prednost nad Real Madridom povećana na osam bodova. Raphinha je doveo goste u vodstvo u 65. minuti, da bi bivši napadač Borussije Dortmund udvostručio prednost samo 10 minuta do kraja.

Jules Kounde zatim je zabio autogol pet minuta kasnije, tek sedmi gol koji je momčad primila u La Ligi u ovoj sezoni.

34-godišnji poljski reprezentativac vratio se nakon suspenzije od tri utakmice. Njegova suspenzija prvotno je odgođena zahvaljujući žalbi lokalnom sudu, što znači da je igrao u lokalnom derbiju protiv Espanyola, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti