02. 02. 2023 - 10:26
Pljuvao je Barcelonu i sudije, pa se ispostavilo da nije imao...
907
Shares
Pljuvao je Barcelonu i sudije, pa se ispostavilo da nije imao pojma o čemu priča - Dobio je dokaze

Pljuvao je Barcelonu i sudije, pa se ispostavilo da nije imao pojma o čemu priča - Dobio je dokaze

02. 02. 2023 - 10:26
0
Shares

Barcelona je u odgođenom susretu 17. kola La Lige savladala kao gost Betis s 2:1 i nastavila je krupnim koracima gaziti ka tituli prvaka Španije i na terenu tim Xavija Hernandeza izgleda zaista dobro.

Teško gostovanje na Benito Villamarin stadionu u Sevilli prošao je odlično po Barcelonu koja je na kraju savladala domaći Betis s 2:1.

Katalonci su do trijumfa došli pogocima Raphinhe i Roberta Lewandowskog, a autogol Julesa Koundea vratio je nakratko nadu domaćim, koji međutim nisu uspjeli doći barem do jednog boda.

Nezadovoljan porazom nakon utakmice bio je trener Betisa Manuel Pellegrini. Istakao je trener domaćeg tima kako je prvog golu prethodio prekršaj nad njegovim igračem, a zatim je istakao i da su igrači Barcelone prevarili sudiju brzim izvođenjem prekršaja i s 'mjesta gdje nije napravljen'.

"Prvo je bio prekršaj nad Aitorom Ruibalom, a nije dosuđen. Potom su izveli prekršaj 20 metara bliže golu od mjesta na kojem je bio", rekao je Manuel Pellegrini nakon utakmice nezadovoljan porazom od Barcelone.

Međutim, katalonski Mundo Deportivo koji je usko vezan za Barcelonu, odlučio je odmah demantovati Pellegrinija i pokazati mu da nije u pravu.

Jasno su mu u svom jutrašnjem izdanju poručili da ne govori istinu i prikazali su da gotovo da nema razlike u mjestu na kojem je napravljen prekršaj i mjestu odakle je izveden.

"Snimak jasno pokazuju da je Frenkie de Jong izveo slobodan udarac tačno tamo gdje je Ruibal napravio prekršaj nad Gavijem. Akcija je sasvim regularna kao i Raphinhin gol usprkos Pellegrinijevim protestima", piše Mundo Deportivo.

Izvor OVDJE.

I zaista s neutralne strane sve je izgledalo čisto i pobjeda Barcelone je bila sasvim zaslužena jer su u kompletnom meču bili mnogo bolji tim od Betisa.

Katalonci su nakon 19 odigranih utakmica vodeći tim La Lige s 50 osvojenih bodova, osam više od drugoplasiranog Reala koji ima i meč manje kojeg večeras igra protiv Valencije.

Betis je nakon poraza od Barcelone na šestom mjestu s 31 osvojenim bodom i imaju dobre šanse da izbore nastup u Evropi naredne sezone.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti