02. 02. 2023 - 09:25
OSIGURALI SU SE Alvesov bivši klub traži ogromnu odštetu od...
907
Shares
OSIGURALI SU SE Alvesov bivši klub traži ogromnu odštetu od njega, u ugovoru su imali mudru klauzulu

OSIGURALI SU SE Alvesov bivši klub traži ogromnu odštetu od njega, u ugovoru su imali mudru klauzulu

02. 02. 2023 - 09:25
0
Shares

Pumas de la UNAM, tim koji je otpustio Danija Alvesa nakon što je optužen za silovanje, traži milionsku odštetu od brazilskog nogometaša zbog kršenja uslova ponašanja koje je potpisao 2022. u ugovoru s meksičkim klubom.

Dani Alves je 20. januara uhapšen i od tada se nalazi u zatvoru u Barceloni bez mogućnosti kaucije, a optužen je za navodni seksualni napad.

UOL Sporte piše da je 20. januara, na dan hapšenja, Upravni odbor meksičkog kluba poslao Danijelu Alvesu mail u kojem je objavio raskid ugovora i obavijestio ga o zahtjevu za odštetu od 4,5 miliona eura.

Brazilski mediji dobili su pristup mailu koji je Pumas poslao Dani Alvesu i u kojem je objavljeno da je meksički tim zaštićen klauzulom koja predviđa kaznu igraču u slučaju dopinga ili u bilo kojem skandalu koji je javan ili za svako djelo koje se smatra zločinom prema zakonodavstvu zemlje u kojoj se dogodio.

Pumas de la UNAM smatra da je svojom optužbom za silovanje Dani Alves prekršio treću stavku ugovora i stoga zahtijeva finansijsku kompenzaciju.

Meksikanci prijete Daniju Alvesu tužbom FIFA-i ako ne plati odštetu, te ostaje da vidimo da li će im brazilski nogometaš zaista morati isplatiti milionski iznos.

Učitaj još novosti