02. 02. 2023 - 07:46
Spektakularan ugovor čeka Bradyja, više će zaraditi sjedeći...
907
Shares
Spektakularan ugovor čeka Bradyja, više će zaraditi sjedeći nego za cijelu karijeru

Spektakularan ugovor čeka Bradyja, više će zaraditi sjedeći nego za cijelu karijeru

02. 02. 2023 - 07:46
0
Shares

Teško je povjerovati, ali Tom Brady će zaraditi više u narednih deset godina bez igranja nego u svoje 23 sezone kao quarterback u NFL-u.

Legendarni Brady se povukao i 2022. godine, ali se ubrzo predomislio i vratio u akciju s Tampa Bay Buccaneersima, no danas je saopćio da je odluka o završetku NFL karijere konačna.

Ipak, za budućnost ne mora da brine, nakon što je u maju prošle godine potpisao nevjerovatan ugovor sa Fox Sportsom. Brady će biti glavni analitičar NFL-a za ovu sportsku TV stanicu, koja je veliku zvijezdu "vezala" u zamjenu za 375 miliona dolara.

Da bi shvatili "težinu" ove cifre, dovoljno je reći da je bivši bek Buccaneersa kao igrač zaradio oko 350 miliona dolara tokom 23 godine u glavnoj ligi američkog fudbala.

Još nije poznato kada će Brady debitovati pred kamerama, ali nema sumnje da će i van terena biti u centru pažnje.

Njega mnogi smatraju najboljim quarterbackom u historiji NFL-a, a u 23 sezone je sedam puta osvojio Super Bowl. Svoju karijeru je proveo u New England Patriotsima gdje je bio čak 20 godina, a po isteku ugovora je obukao dres Tampa Bay Buccaneersa 2020. godine. Nakon prošle sezone se prvi put povukao, no predomislio se i nastavio igrati.

Ove sezone je postao najstariji quarterback koji je startao u jednoj NFL utakmici, a prvi je igrač u historiji koji je nadmašio granicu od 85.000 jardi u regularnom dijelu sezone, odnosno 100.000 jardi ukupno.

U ovoj sezoni je sa svojim timom došao u doigravanje, ali su ih zaustavili Cowboysi i okončali im sezonu. Nakon toga je i Brady odlučio završiti svoju bogatu karijeru.

Učitaj još novosti