01. 02. 2023 - 16:50
HORVAT SMIJENJEN, HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA IMA NOVOG...
907
Shares
HORVAT SMIJENJEN, HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA IMA NOVOG SELEKTORA: Na klupu sjeda zlatni kapiten!

HORVAT SMIJENJEN, HRVATSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA IMA NOVOG SELEKTORA: Na klupu sjeda zlatni kapiten!

01. 02. 2023 - 16:50
0
Shares

Hrvoje Horvat više nije selektor hrvatske rukometne reprezentacije, a njegov nasljednik je Goran Perkovac!

Odlučeno je to na konstituirajućoj sjednici Upravog odbora Hrvatskog rukometnog saveza. Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, Upravni odbor je jednoglasno razriješio dužnosti kompletan dosadašnji stručni stožer na čelu s Horvatom.

Červar je potom predložio, a njegov prijedlog podržao i dopredsjednik HRS-a za muški rukomet Zoran Gobac, za novog izbornika odabran je Perkovac, također jednoglasno.

Kako izvještava Hrvatski rukometni savez, potom je ukinuta funkcija koordinatora za struku pa je samim time Červar razriješen dužnosti.

Perkovac je veliko ime u hrvatskom rukometu, ovaj danas 60-godišnjak bio je kapetan i srednji vanjski generacije koja se upisala u povijest, osvojivši zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine. Bilo je to prvo zlato za hrvatski rukomet, ali ujedno i prva zlatna medalja za Hrvatsku na Olimpijskim igrama.

Svoju igračku karijeru okončao je u Švicarskoj gdje je ujedno i započeo trenersku. Iza sebe ima pregršt iskustva, vodio je nekoliko švicarskih i njemačkih klubova, ali i dvije reprezentacije: Grčku i Švicarsku.

Učitaj još novosti