01. 02. 2023 - 08:45
Budućnost nikome nije obećana: Kako je Marokanac reagovao na...
907
Shares
Budućnost nikome nije obećana: Kako je Marokanac reagovao na uništene snove o Barceloni

Budućnost nikome nije obećana: Kako je Marokanac reagovao na uništene snove o Barceloni

01. 02. 2023 - 08:45
0
Shares

Marokanski nogometaš Sofyan Amrabat posljednjeg dana prijelaznog roka ostao je bez transfera u Barcelonu, a koliko je razočaran zbog svega što se desilo, najbolji je pokazatelj objava na društvenoj mreži Instagram.

Barcelona je u utorak (posljednji dan prijelaznog roka) poslala ponudu u iznosu od tri miliona eura za posudbu do kraja sezone, a zbog finansijskog fair-playja, nisu mogli uvrstiti klauzulu o otkupu ugovora, zbog čega je Fiorentina, za koju ovaj veznjak igra, odbila ponudu.

Ovaj nogometaš smatrao je da ga klub, zbog svega što je uradio za njih, treba pustiti u Barcelonu, vjerujući da bi se taj posao realizovao već naljeto i da bi klub dobio traženo obeštećenje, no od toga na kraju nije bilo ništa.

Iako nije došao na trening, pokušavajući na taj način isforsirati svoj odlazak u Španiju, ni to mu nije bilo dovoljno. Nakon svega, objavio je simboličnu poruku na društvenoj mreži Instagram, kojom je prikazao kako se trenutno osjeća.

"Idi odmah. Budućnost nikome nije obećana", poručio je ovaj vezni nogometaš.

Amrabat je odigrao fantastično Svjetsko prvenstvo u Kataru i bio je najbolji igrač selekcije Maroka, koja je napravila historijski podvig i došla do polufinala smotre najboljih svjetskih selekcija, no na kraju nisu uspjeli osvojiti medalju i nakon poraza od Francuske u polufinalu, od Hrvatske su izgubili meč za treće mjesto.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti