01. 02. 2023 - 07:43
S DRUGE PLANETE Jokić napravio nestvarne poteze i ostavio...
907
Shares
S DRUGE PLANETE Jokić napravio nestvarne poteze i ostavio dvoranu u čudu VIDEO

S DRUGE PLANETE Jokić napravio nestvarne poteze i ostavio dvoranu u čudu VIDEO

01. 02. 2023 - 07:43
0
Shares

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su na domaćem parketu ekipu New Orleans Pelicansa rezultatom 122:113, a novu nestvarnu dominaciju potvrdio je srbijanski košarkaš Nikola Jokić koji je ponovo ostvario i triple-double.

Pelicansi su bolje otvorili meč i vodili su nakon prve četvrtine. Uspijevali su do odlaska na odmor održavati vodstvo pa je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 60:57 za goste.

Preokret se dogodio u trećoj četvrtini kada su Nuggetsi odigrali fantastično, a do kraja susreta su uspijevali zadržati prednost za novu važnu pobjedu.

Jokić je za 37 minuta provedenih na parketu imao 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija. Podršku je imao u Murrayju koji je postigao 32 poena. Kod Pelicansa najbolji su bili Jones i McCollum koji su postigli po 21 poen.

Srbijanski košarkaš je imao ponovo neke fenomenalne poteze koji su oduševili navijače u NBA ligi. Komentatori su bili u nevjerici kada je jednom fintom u prodoru prevario dva igrača i pogodio uz faula, a neizostavne su bile i njegove nevjerovatne asistencije pa je tako i jednim dodavanjem iza leđa ponovo oduševio.

Video 1 pogledajte OVDJE.

Video 2 pogledajte OVDJE.

Inače, Denver se nalazi na prvom mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 35 pobjeda i 16 poraza, dok su Pelicansi na devetoj poziciji s omjerom 26-26.

Učitaj još novosti